Quick C2 wint vermakelijke wedstrijd

Gepubliceerd op 19 november 2017 door Marcel Paul

VCS C1 – Quick C2
Den Haag, 18-11-17, 12:30
Eindstand (ruststand): 0-1 (0-0)

Een voetbalwedstrijd gaat om meer dan alleen voetbal en vandaag werd dat overduidelijk geïllustreerd. Bal, scheidsrechter, grensrechter, wind, het zijn allemaal factoren die ertoe doen. Maar eerst over het voetbal.

Voetbal
Veel toeschouwers komen om mooi voetbal te zien. Zij kwamen er vandaag wat bekaaid vanaf. Quick speelde in elk geval een van zijn mindere wedstrijden. Ook komen veel toeschouwers om met eigen ogen te zien hoe hun club de wedstrijd wint. Deze toeschouwers kwamen wel aan hun trekken, althans zij die hun hart aan Quick hebben verbonden. Quick won met 1-0 (of 0-1, beide zijn goed als je de naam van Quick toevoegt). Hoe? Door die corner in de 13e minuut van de tweede helft te benutten. Verdediger Youri was de juiste man op het juiste moment en de juiste plek en dus was het raak.

Spannend
Het klinkt allemaal weinig spannend en dat gold inderdaad voor een groot deel van de wedstrijd. De analyse was vooraf al gemaakt. Quick zou de tweede helft met de wind mee spelen en dus werd besloten het offensief voor deze helft te bewaren. De tegenstander had deze analyse niet gemaakt en liet de wind uit de eerste helft onbenut. Dus was het niet meer dan logisch dat Quick de wedstrijd zou gaan winnen. Maar geheel onverwacht werd het in de laatste minuten nog spannend. Tegen de logica van de wind in startten de Spartanen een slotoffensief. Quick kreeg een hele serie aanvalspogingen over zich heen. Gelukkig voor de hanen bleef het bij pogingen.

Bal, scheidsrechter en grensrechter
Wat was er nu met die bal? Nou, het gaat erom dat je voldoende ballen naar een wedstrijd meeneemt. Want als veel ballen op het dak verdwijnen, kun je zomaar zonder bal komen zitten en dan wordt het lastig voetballen. En de grensrechter? O, die snapte het spel niet maar werd gelukkig ergens in de tweede helft vervangen. En de scheidsrechter dan? Nou, die was er niet. Waarom is niet bekendgemaakt. Wel heeft VCS verklaard alle mensen van de club te hebben benaderd die konden scheidsrechteren. Helaas bleek er niemand beschikbaar. Om de wedstrijd te annuleren, ging VCS echter te ver en dus vroeg men de man die op zaterdag altijd het groen van de club bijwerkt en die net was gearriveerd, om te komen scheidsrechteren. De beste man sputterde wat tegen en zei dat hij niets van voetbal wist, maar dat probleem werd weggewuifd. Daardoor kon het gebeuren dat de tuinman niet wist dat de eerste helft 35 minuten duurt. En ook niet wist dat ook de tweede helft 35 minuten duurt. En nogal wat vreemde beslissingen nam tijdens de wedstrijd. Maar vermakelijk was het wel.

Tekst: Ed Westerhout