Quick C2 verliest onnodig punten

Gepubliceerd op 09 oktober 2017 door Marcel Paul

Quick C2 – Sportclub Monster C1
Thuis, 07-10-17, 14:30
Eindstand (ruststand): 2-4 (1-0)

Quick heeft een druilerige zaterdag uitgekozen om het op te nemen tegen Sportclub Monster. De lucht dreigt voortdurend, maar tot een uitbarsting in de vorm van hevige wind of regen of een combinatie van beiden komt het gelukkig niet. Toch heeft het weer vaak voorspellende waarde en zo ook vandaag. Maar dat weet je helaas pas achteraf.

Eerste helft
Al in de tweede minuut krijgen de Monsters een kans, maar benutten deze niet. Veel later, na zo’n 25 minuten spelen, volgt nog een kans en ook deze wordt niet benut. Toch heeft Quick licht overwicht in de eerste helft. Dat betaalt zich uit na een klein half uur spelen. Na een corner weet Jesse de bal de goal in te frommelen en kan er 1-0 op het scorebord worden genoteerd. Opvallend in de eerste helft is ook de afkap van een veelbelovende aanval van de zijde van Quick. Reden voor de afkap is een vermeend buitenspel van Quick: vlaggen is ook een kunst.

Tweede helft
De eerste en tweede helft contrasteren sterk. In de tweede helft zijn de Monsters de bovenliggende partij. De rust heeft hen goed gedaan want na amper twee minuten spelen is er al de gelijkmaker. Dat voelt blijkbaar goed, want de tegenstander zet het aanvallende spel door en loopt snel uit richting 1-4. Daar zit ook een zeer fraaie goal tussen, eerlijk is eerlijk. Toch hoop ik dat een volgende keer die goal er niet komt omdat er een Quicker voor de voeten liep. Een minuut na de vierde treffer van de Monsters weet Kjell nog wel een tweede treffer te maken, maar dat heeft geen gevolgen voor de punten: die gaan naar de tegenstander. Ook opvallend verschil met de eerste helft is dat er veel buitenspellen worden gemaakt waar nu wel goed voor wordt gevlagd.

Uitslag
Al met al is de uitslag sterk vertekend. De twee ploegen hielden elkaar redelijk in evenwicht. Het zijn slechts enkele momenten geweest dat de tegenstander Quick te slim af was en die momenten heeft ze goed weten te benutten.

Tekst: Ed Westerhout