Quick C2 start competitie aarzelend

Gepubliceerd op 23 september 2017 door Marcel Paul

Quick C2 – RAS C1
Thuis, 23-09-17, 15:00
Eindstand (ruststand): 2-2 (0-2)

Quick start de competitie op een zaterdag die overgoten is van zon. Diezelfde zon schijnt naar horen zeggen ook de reden te zijn dat er aanvankelijk geen scheidsrechter voor de wedstrijd beschikbaar is. Hoe dan ook begint de wedstrijd een kwartiertje later dan gepland.

Gemengd
Het team van de tegenstander ziet er gemengd uit. Niet heel erg groot, behalve dan het broertje van Fellaini die in de verdediging speelt. Ik meen ook nog een look-a-like van Lieke Martens te bespeuren, maar dat blijkt bij nader inzien toch een jongen te zijn. Verder zijn er weinig bijzonderheden te melden over deze Haagse Roda JC’ers.

Eerste helft
Het spel van Quick begint aarzelend. Het balbezit is voor de tegenstander die voornamelijk aanvalt. Het is niet bijzonder verrassend als na een kleine 12 minuten spelen de tegenstander de score opent met een voor Jesper onhoudbare bal. Quick is daarmee gewaarschuwd en dat lijkt de reden dat een kansrijke aanval van RAS zo’n twee minuten later door de verdediging van Quick onschadelijk wordt gemaakt. Toch is de verbetering bij Quick niet overtuigend genoeg. Na een klein halfuur spelen scoort de tegenstander wederom, nu met een fraaie bal over onze keeper heen.

Vervelend
Het is altijd vervelend als de tegenstander oog in oog komt te staan met een groot doel dat, behalve dan een keeper, compleet leeg is. Een treffer kan dan alleen voorkomen worden wanneer de tegenstander door onkunde, nervositeit of moeheid niet goed met de geboden kans omgaat. Echter, deze factoren heb je niet in de hand. Dan gaat het er dus om dat je voorkomt dat je in deze penibele situatie terechtkomt. Ik ben onvoldoende voetbalkenner om daar een advies aan te koppelen; ik laat het bij deze constatering.

Tweede helft
Na de rust oogt Quick wat beter. De twee teams benutten nu meer het hele speelveld. Toch weet RAS een sterke kans van Quick te pareren door de bal uit het doel weg te slaan. Probleem: dat mag niet. Gevolg: een rode kaart en een strafschop die aanvoerder Mik moeiteloos benut. Hierna wordt het spannend. Weet RAS een gelijkmaker te voorkomen? Lange tijd lijkt het daar inderdaad op. Totdat in de slotminuten van de wedstrijd Thomas een tweede goal voor Quick laat optekenen. Daarmee is het eerste punt in de competitie voor Quick een feit en dat is, gezien het aarzelende spel, een mooi resultaat.

Tekst: Ed Westerhout