Quick C2 - DSVP C1

Gepubliceerd op 07 december 2016 door Petra van Langen

Bas, Pim en Kai mochten op 3 december 2016 met hun Quick C2 (aka Quick O15-2) al weer vroeg aantreden voor de thuiswedstrijd tegen de nummer twee DSVP C1.

Door twee invallers van de C1 met verplichte speeltijd was de normaal al (te) volle reservebank op een niveau waar zelfs Peter Bosz hoofdpijn van zou krijgen! Doordat Joris met de C1 mee deed en Youri helaas met de C3 konden alle jongens die als reserve begonnen ook als wissels ingebracht worden.

De Quick C2 begon met Tim op doel, de verdedigende linie van links naar rechts Sebastiaan, Ben, Sem (C1), Sander. Op midden Noa, Michiel en Kai (C1). Links voor stond Timothy, Timon rechtsvoor en Juul in de spits. In de eerste helft kwam het aanvallend gevaar vooral vanaf de linkerkant de tandem Sebastiaan-Timothy aangevuld tot een driehoek met Noa. Rechts was Timon ook dreigend maar het directe gevaar werd door herhaaldelijke overtredingen door DSVP eruit gehaald. Op het middenveld zorgde Michiel voor de power en was Kai de regisseur. Ben was samen met de andere verdedigers de sluitpost voor de sluitpost en in de eerste helft kwam hij ook nog een keer gevaarlijk op, maar helaas werd zijn harde schot gekeerd. Naast goed in de verdediging was Sebastiaan opbouwend en aanvallend sterk. Sem zorgde voor de benodigde extra lengte in de verdediging en Sander deed zijn verdedigende werk goed. Juul was een goed aanspeelpunt en Tim had een aantal belangrijke reddingen in de wedstrijd.

Het goede spel zorgde dat Timothy al in de 4e minuut via een boogballetje over de keeper de 1-0 op het scorebord kon zetten. In de 15e minuut wist Michiel uit een mooie corner van Kai de bal keihard in te koppen. Drie minuten lang leek het een makkelijke ochtend te worden voor het gevaarlijk en goed voetballend Quick C2. Dat was totdat de DSVP-spits een slalom mocht doen in de 16 van Quick en de 2-1 inschoot. En een paar seconden nadat het spel weer hervat, werd was tot verbazing van de Quick supporters zelfs 2-2.

Quick bleef aandringen en uit, opnieuw een goede door Michiel doorgekopte vrijetrap van Kai schoot Timothy net voor rust de 3-2 in.
Na de rust werden Michiel en Timon gewisseld en kwam Gijs linksvoor en Ali voor het eerst van het seizoen op de rechtsvoor positie te spelen. Timothy ging op het middenveld spelen.

De tweede helft werd een stukje rommeliger dan de eerste helft en kansen over en weer. Ook met een hoop overtredingen en daarbij bleek DSVP-publiek ook over een pareltje van de samenleving te beschikken: te luid (zodat ook het publiek aan de overkant zich eraan kon ergeren) veroordeelde deze zielenpiet elke scheidrechtelijke beslissing tegen DSVP en maakte daarbij de scheidrechter continue uit voor pannenkoek. Gelukkig liet de scheidsrechter zich hierdoor niet (te veel) beïnvloeden.

15 minuten voor het einde werd Pepijn voor Juul gewisseld. Waarbij Timothy in de spits ging spelen en Pepijn op het middenveld.

Timothy speelde daarbij als aanspeelpunt met een speler in zijn rug. Op dat moment had de trainer misschien Timothy en Gijs (naar mijn mini-F inzicht) beter kunnen van positie kunnen laten wisselen aangezien, Gijs zo balvast is dat er vaak een overtreding gedaan moet worden om hem van de bal te zetten en Timothy opengedraaid optimaal zijn snelheid kan benutten (Dit aldus de mening van 1 van die 16 miljoen (of onderhand 17 miljoen?) ‘reserve’ Nederlandse bondcoaches).

Het spel bleef aan Quick kant erg onrustig, met aan beide kanten kleine (en iets grotere) kansjes. Net toen het erop leek dat 3-2 de einstand zou worden maakte DSVP met een onhoudbare zwabberende kanonskogel van afstand de 3-3.

Ook met een invalbeurt in de laatste 5 minuten van Mik (voor Noa) op het middenveld en Ryan (voor Sebastiaan) op linksvoor (waarbij Gijs linksachter ging spoelen) konden zij het verschil niet meer maken.

Een 3-3 gelijkspel tegen de nummer 2 was minimaal wat Quick C2 verdiende deze wedstrijd en is helaas ook slechts alles dat ze kregen.

Foto’s: