12 november, Quick (015/2) - VCS (015/1)

Gepubliceerd op 15 november 2016 door Petra van Langen

Nieuw Hanenburg ligt er verlaten bij, de vorst zorgt er voor dat alle wedstrijden op veld 2 en 3 zijn afgelast. Het is koud en guur. Er is een handjevol publiek op de tribune. De camera staat klaar.
Onze mannen komen het veld op, de één met zijn mouwen opgestroopt, een paar anderen met handschoenen aan!

Opstelling:
verdediging: Joris, Ben, Sander en Sebastiaan
middenveld: Michiel, Noah, Ali
aanval:  Timothy, Julian, Timon
reserves: Youri, Mik, Ryan, Pepijn, Gijs
begeleidingsbank: Kai, Pim, Arjan en Bas

Q  U  I  C  K       Quick     kom op boys!!
Het eerste deel van de wedstrijd is voor Quick, er wordt mooi gecombineerd, prachtige voorzet, bal gaat net over. Sander, Sebas, Joris en Ben  werken  keihard. Bas coacht goed (vindt de tribune). In de achtste minuut toch opeens 0-1, mooie lange bal, ingekopt! “Tegenstanders zijn erg handig aan de bal, Quick komt steeds net een stapje tekort”, zeggen de kenners.

Tien  minuten later 0-2! Arjan legt uit aan de bank hoe het gebeurt….
Hierna gaat Quick meer druk zetten, Michiel kopt mooi, keeper haalt bal van de lijn. Noah en Ali werken hard. Weer mooie aanval van Quick, Timothy schiet  pass van Ali prachtig in.  1-2.

Het publiek vindt dat Quick voetballend 10 keer beter is,  maar dat ze vooral tegen zichzelf spelen. We proberen vanaf de tribune ook aanwijzingen te roepen. Na een half uur eerste gele kaart voor VCS, scheidsrechter neemt uitgebreid de tijd, publiek vraagt of hij koffie wil. Ondertussen vertelt Ali hoe Timon de vrije trap moet nemen. Ondertussen halen Mik en Ryan thee met wel heel veel bekers.

Na rust begint Quick weer lekker fel. Weer een vrije trap, op de tribune zien we het doelpunt al vallen, maar toch niet, bal gaat achter het doel. Dan weer een corner, Ali kopt bal binnen, iedereen juicht! Maar  de scheids keurt het doelpunt af, niemand weet waarom!

Ryan komt erin voor Juul. Ineens is het 1-3, “zo onterecht”. De jongens gaan door met hard werken. Pepijn erin voor Ali. Weer een aantal vrije trappen, maar de bal gaat er maar niet in. Tim houdt een vrije trap van VCS, knap! Het publiek vindt de centrale verdedigers van VCS echt goed!
Mooie vrije trap van Pepijn, eigen doelpunt VCS, 2-3!

Gijs en Mik doen ook nog even mee, het blijft spannend, veel blessuretijd, maar de scheids fluit na exact 70 minuten af. Onze jongens zijn het er niet mee eens. Één van onze vaders vraagt nog aan de scheids of hij misschien een Chinese stopwatch heeft, maar het helpt allemaal niks!

De analyse: “als je 3 doelpunten tegen krijgt, moet je er toch meer maken om te winnen!”  “Het was een waar spektakel!”