Quick O15-1 - Willem II O15-1 0-3 (0-2)

Gepubliceerd op 19 september 2016 door Frank Soonieus

Quick O15-1 – Willem II O15-1  0-3 (0-2)

Aan het eind van een week waarin Feyenoord van Manchester United wint, de demo van Fifa 17 online komt en Stephan vader wordt van zoon Kai mag Quick zijn thuiswedstrijd tegen Willem II spelen.
Een geduchte tegenstander want Fortuna Sittard en Nuenen werden vermorzeld in de beker en competitie. De Tilburgers zijn vorig jaar gedegradeerd uit de eredivisie en zijn erop gebrand om  zo snel mogelijk op het hoogste niveau terug te keren.
In de basisopstelling geen Floyd die vanwege knieklachten afhaakt in de warming up. Sem vervangt hem maar verder dezelfde 10 als vorige week in de gewonnen wedstrijd tegen Excelsior. Tos kan een helft spelen, Coen is nog steeds geblesseerd aan zijn lies.

De wedstrijd

Vanaf de aftrap laat Quick het balbezit aan de tegenstander. Willem II combineert soepel maar creëert geen kansen. In tegenstelling tot vorige week is er weinig felheid bij Quick. Wellicht ontzag voor de tegenstander of gewoon ouderwetse plankenkoorts omdat er naar zeggen scouts van Feyenoord, Ado en Vitesse op de tribune zitten.
Ondanks de controle van Willem II is de eerste kans voor Quick. Yannick wint zijn duel van de verder foutloze linksback, haalt de achterlijn en geeft voor naar de tweede paal. Phil, vrij, volleert naast.
Daarna is het  Willem II dat de klok slaat. Björn redt een aantal malen attent maar heeft geen weerwoord op de lage voorzet van rechts die door de spits wordt binnengetikt. 0-1.
Rond de 15e min een verloren duel op het middenveld, een combinatie, via hun linkerkant over meerdere schijven, komt bij de vrije man die rand strafschopgebied diagonaal binnenschiet. 0-2.
Quick lijkt zich iets te herpakken en de 2e kans komt wederom van rechts, voorzet Yannick belandt uiteindelijk bij Phil. Naast.
Willem II blijft de betere ploeg, speelt verzorgd en de beide uitstekende backs schuiven regelmatig door. Het leidt tot halve en hele kansen maar gescoord wordt er niet meer. Op slag van rust schiet Elano nog maar net over uit een tegenstoot nadat Willem II op de lat heeft gekopt.

0-2 rust

Meteen bij aanvang komt Dylan voor Phil. Het spelbeeld blijft onveranderd al zit Quick beter in de wedstrijd dan voor rust. Willem II houdt echter controle. Na 5 min een dubbele wissel aan hun kant. De sterke nummer 10 gaat eruit maar zijn vervanger blijkt snel, wendbaar en vaardig. In de 17e min een bijna kans voor Quick. Controle Ali en een steek op Dylan. Hij komt net niet tot een stiftje. Een vrije trap Thomas en Yannick kopt naast.

Halverwege de helft komt Tos voor Kai. Quick speelt wat meer op de helft van de tegenstander al leidt het niet tot kansen. De goal valt aan de andere kant. Na een afgeslagen bal staat Bas tegen twee man. Die spelen het bekwaam uit en 1-op-1 is Björn kansloos. 0-3 terwijl even daarvoor Willem II nog van buiten de zestien op de lat heeft geschoten.
In de slotfase probeert Quick de verdiende eretreffer nog te forceren. Elano schiet nog over en in de laatste minuut nog duel Yannick-keeper. De laatste wint waarna Faissal de rebound tegen de liggende Yannick schiet. Direct daarna fluit de goede en scherp leidende scheidsrechter af.
0-3….een terechte nederlaag tegen een beter Willem II.