Quick O15-1 - Sportclub Irene O15-1 7-0 (2-0)

Gepubliceerd op 03 oktober 2016 door Frank Soonieus

Quick O15-1 – Sportclub Irene O15-1  7-0 (2-0)

Afgelopen donderdag was D-day. Fifa 17 kwam uit en heel Quick C1 was de dagen daarna in de ban van Gareth Walker en Alex Hunter, twee virtuele helden, klaar voor een carrière in de Premier League.
Gelukkig was er zaterdag weer een wedstrijd. Thuis tegen promovendus SC Irene uit het Nood-Limburgse Tegelen.
Thomas is disciplinair geschorst en Sem heeft last van zijn hamstring dus komen Joris en Timon uit de C2 het team completeren. In de basis Boris, Floyd, Bas en Coen achterin, een middenveld met Tos, Kai en Faisal, voorop Yannick en Phil op de flanken en Dylan als kaatsende spits. Dat wat we op de training ook al zagen.

De voorbereiding

Bij het inspelen sta ik in de hoek waar de verdedigers hun inspeelpass oefenen. Het loopt lekker, de aannames zijn goed en de bal heeft voldoende snelheid. De oefening wordt geconcentreerd uitgevoerd. Langs de kant staan wat Irene ouders en één daarvan stelt al vrij snel vast dat Quick de  betere voetballers heeft. De rest kan ik deels door het Limburgse dialect niet volgen maar Irene is duidelijk de underdog. Onderschatting is misschien wel het grootste gevaar voor Quick deze wedstrijd.

De wedstrijd

Het begin is wat rommelig maar al gauw neemt Quick het initiatief en zet Irene vast op eigen helft. In de 6e minuut sticht Irene haar enige gevaar maar een echte kans is het niet. Quick combineert en domineert en de beide backs Coen en Boris komen veelvuldig op. Het wachten is op goals en in de 15e minuut opent Quick de score. Een lange aanval over meerdere schijven belandt bij Yannick die voorgeeft. Kai kopt tegendraads in. 1-0.
Daarna is het wachten op de tweede goal . Die valt op slag van rust. Interceptie Coen, Kai verlegt het spel naar rechts waar Yannick strak voorgeeft. Dylan heeft de bal voor het intikken. 2-0 en rust.

In de tweede helft gaat het snel. Na 4 minuten gedoe voor de goal en afvallende bal randje zestien voor Dylan die beheerst afdrukt. 3-0. Dan kort na elkaar wat wissels. Ali en Elano erin voor Tos en Phil en ietsje later Joris en Timon voor Coen en Yannick.
Aan het spelbeeld verandert niets. Quick domineert, heeft balbezit en Irene heeft steeds meer moeite om de ruimtes dicht te lopen. De resterende goals zijn het logische vervolg.
4-0 afgeslagen corner via Dylan bij Elano die van buiten zestien binnen schiet
5-0 voorzet Boris, kopbal Elano lat en Ali die attent binnenkopt.
6-0 Ali kapt zich vrij en knappe voorzet met links (sic!) en Boris tikt binnen
7-0 Faisal gaat gewoon lekker op avontuur

Uiteindelijk een terechte overwinning tegen een sportieve tegenstander. 7 uit 4 is goed maar tegen MVV moet blijken waar we echt staan.

’s Avonds zijn de mannen van C1 weer online en ben ik de TV kwijt. Het heerlijke “kan Abel zijn mond dichthouden” wordt een klassieker.

Frank

Op de site van Sportclub Irene schrijft Richard Snijders buitengewoon leuke stukjes over de C1. Google maar eens.