Quick O15-1 - Nuenen O15-1 4-2 (1-0)

Gepubliceerd op 07 november 2016 door Frank Soonieus

Quick o15-1 – Nuenen o15-1 4-2 (1-0)

Nuenen en Sportclub Irene hadden allebei na 5 wedstrijden nog geen punt behaald maar van onderschatting mocht geen sprake zijn. Nuenen is een fysieke sterke ploeg met twee snelle en balvaardige aanvallers en een stevig blok in het centrum. Het tenue is prachtig. Groen wit horizontaal gestreept met een witte broek. Een klassieke Celtic outfit.

Aangezien ik bij Graaf Willem nog de D7 moest fluiten, kwam ik koud en doorweekt op slag van rust aan. Net op tijd om Yannick de 1-0 te zien maken na een pass van Bas. Volgens het verslag van teamouder Mo een terechte voorsprong op basis van de krachtsverhoudingen. Quick is beter de eerste helft en zet Nuenen vast op eigen helft. Nuenen probeert met kleine overtredingen Quick te ontregelen maar kan niet voorkomen dat de mogelijkheden zich aandienen. Schoten van Elano, Tos, Phil  en Thomas gaan over of naast. De enkele bal tussen de palen wordt door de keeper gepakt.

Na de rust eenzelfde beeld al hoeft het publiek niet lang te wachten op de 2-0. Pass Yannick wordt door Elano ingeschoten op de manier waarop hij zo langzamerhand patent heeft. Net buiten de zestien aannemen en met de wreef over de keeper in de bovenhoek.
De mooiste goal van de middag volgt uit een lange aanval die begint op rechts bij Coen. Naar Tos, Faisal, weer Tos Dylan en Elano. Zijn voorzet bereikt Yannick die beheerst binnenkant voet binnen tikt. 3-0 en de wedstrijd is gespeeld.
De rest is voor de statistieken. De sterke spits van Nuenen scoort op zijn Robbens nog de 3-1 maar Quick maakt vlak daarna de 4e. Voorzet Yannick en in knikker Faisal. De andere spits van Nuenen krijgt dan nog loon naar werken en scoort nog hun 2e. 4-2 maar het verschil was groter dan de uitslag doet vermoeden.

6 wedstrijden 10 punten op een kwart van de competitie. Keurig middenmoot al moeten de beide koplopers Brabant United en NAC nog komen.

Frank (met dank aan Mo want een verslag schrijven over een wedstrijd waar je niet in zit, valt niet mee)