Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick O15-1 – FC Dordrecht O15-1 1-0 (1-0)

Gepubliceerd op 19 december 2016 door Frank Soonieus

Zaterdagochtend, half elf. Het is een beetje heiig en het kunstlicht is aan. Thuis tegen FC Dordrecht is de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Spelen tegen BVO’s blijft bijzonder al leidt het eerste van de FC een zieltogend bestaan in de Jupiler League. Bij winst houdt Quick aansluiting bij het onderste deel van de middenmoot en wordt afstand genomen van Dordrecht en Fortuna. En belangrijker nog….de opwaartse lijn ingezet tegen Brabant United en Fortuna wordt doorgezet.

Onder het toeziend oog van bijna de voltallige technische commissie en succestrainers/leiders van de afgelopen twee jaar Bas P. en Jeroen S. start Quick in de vertrouwde opstelling. Björn in de goal, Coen en Boris op de backplaatsen, Floyd en Bas centraal; een middenveld met Faissal, Tos en Elano en voorin Phil op links, Dylan op zijn geliefde rechtsbuitenplaats en Ali als spits. Thomas is nog steeds geblesseerd al gaat het gips er bijna af; Yannick kan eventueel tien minuten. Verder Kai, Sem en Timon op de bank en Tim voor het geval de keeper moet wisselen. Quick speelt in het wit en dat is bijna mooier dan het marineblauw met witte kraag. FC Dordrecht speelt in een soort donkergroen metallic. Van een afstand dan want dichterbij blijkt het een soort camouflageshirt met zandkleur er doorheen. Niet direct een voetbalshirt maar qua design wel fraai.

De eerste helft is om in te lijsten. Quick combineert en bouwt op van achteruit. Nauwkeurig in de passing en steeds de vrije man zoekend. Wellicht – maar ik heb een aantal wedstrijden niet gezien – de beste 35 minuten van dit seizoen. Achterin wordt niets weggegeven en het middenveld heerst. Voorin is er veel beweging maar komen we er tegen de stugge Dordrechtse verdediging net niet doorheen. En als dat wel zo is, staat daar die keeper die weinig spectaculair oogt maar wel steeds op de goede plek staat. Als voetbal een jury sport zou zijn, hadden we na de eerste helft kunnen afsluiten met een onoverbrugbare voorsprong. Er moet echter ook worden gescoord. Daar is het wachten op gezien het overwicht van Quick. Als Phil van links voorzet kan Elano randje strafschopgebied aanleggen voor een wreeftrap. Langs de kant tellen we hem al maar de bal schiet voor langs. Zo houdt Dordrecht stand zonder ook maar één moment in de wedstrijd te zitten. 
Dan een paar minuten voor rust glipt Phil langs twee tegenstanders en geeft voor bij de tweede paal. Ali torent boven alles en iedereen uit en de kopbal vliegt binnen. De verdiende 1-0. Vlak voor rust komt Dylan nog door op rechts en schiet net over. Rust en de toeschouwers schuifelen tevreden richting kantine.

De tweede helft een ander beeld. Quick is wat minder soeverein en Dordrecht gooit er wat meer energie in. Het wordt meer strijd, meer een vechtwedstrijd al wordt het nooit onsportief. Dordrecht krijgt via zijn invaller twee behoorlijke kansen maar scoort niet en probeert het met lange ballen en hoge ballen vanaf de zijkant. Quick strijdt, wint de meeste duels en geeft eigenlijk weinig weg. Zelf scoort het niet hoewel de mogelijkheden er zijn en ook uit de diverse corners wordt onze luchtmacht met Elano en Ali niet gevonden. Het blijft daardoor tot het einde spannend. Timon is dan Phil komen aflossen en Kai komt op de plek van Tos. Aan de stand verandert er niets en na vijf minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter af. In de tweede helft werd het nog spannend maar Quick is de terechte winnaar. Wat beklijft is de imponerende eerste helft met verzorgd combinatievoetbal, individuele acties en een team dat elkaar coacht en streed voor iedere meter. Dat is misschien wel de grootste winst naast de drie punten op een mistige, heiige zaterdagmorgen.    

Frank

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon