MVV O15 - Quick O15 4-0 (1-0)

Gepubliceerd op 24 oktober 2016 door Frank Soonieus

MVV O15 – Quick O15 4-0 (1-0)

De verste uitwedstrijd is naar Maastricht. MVV is de tegenstander. Het eerste elftal was vroeger een gevreesde tegenstander in de eredivisie. Dat was in de tijd van Jo Bonfrere en local hero Willy Brokamp. Momenteel speelt MVV in de jupiler league waar het op een promotie plek staat.
MVV O15 heeft 3 van de 4 wedstrijden gewonnen maar bij winst zou Quick eroverheen kunnen en aansluiting houden bij de top.

De busreis is lang- drie uur – en daar kan chauffeur Ruud ook niets aan doen. We krijgen nog wel mee dat hij daarna twee weken op vakantie gaat. Dat is wel verdiend want de laatste keer was in mei. Ruud rijdt normaal op een dubbeldekker maar vandaag niet. Dat zou wat overdreven zijn voor 16 jongens en wat begeleiding.
Op de heenweg klaverjassen met Nederrap op de achtergrond. Frank G. kijkt voortdurend in de kaart van zijn buurman. Peter K. klaverjast met een spiekbriefje.

We spelen in de Geusselt. Een betonnen bak die zijn beste tijd heeft gehad. Dat geldt ook voor de kantine maar daar zien we wel Mark van Bommel en Bert van Marwijk. Die komen kijken naar Mark’s zoon die in MVV 015 speelt. Intussen komen ook de ouders die niet met de bus waren het stadion binnen. Sommigen hebben Maastricht culinair aangedaan. Na de wedstrijd doen wij dat ook bij de Mac die naast het stadion ligt.

Met Coen, Ali en Tos op de bank begint Quick aan de wedstrijd. De eerste helft gebeurt er vrij weinig. MVV is gevaarlijk via de lange en fysiek sterke nummer negen en de vaardige nummer tien die linksbuiten staat. We zitten lekker in het zonnetje en volgens buurman Mo staat het goed. Hoewel de wedstrijd zich grotendeels ver van beide doelen afspeelt, komt MVV toch op 1-0. De snelle linksbuiten geeft een voorzet die bij de tweede paal diagonaal wordt binnengeschoten. Quick komt daarna wel wat terug maar behoudens een schot van Kai na een corner gebeurt er niet veel.

Na de rust een sterker Quick en dat leidt tot schotkansen voor Yannick en een paar keer Dylan. Ali – ingevallen voor Phil – kan zich onsterfelijk maken maar komt met zijn eerste balcontact centimeters tekort.
Zoals zo vaak valt de goal aan de andere kant. Een voorzet van rechts wordt door de sterke nummer negen knap binnengewerkt. Quick dringt nog wel aan maar scoort niet meer. MVV profiteert van de ruimtes bij Quick en scoort nog wel, twee keer.
Een geflatteerde nederlaag waar een gelijkspel op basis van de tweede helft verdiend was geweest.

De busreis daarna is lang, heel lang.