Fortuna o15 1 - Quick o15 1 1-2 (1-1)

Gepubliceerd op 13 december 2016 door Frank Soonieus

Quick O15-1 Wint knap bij Fortuna Sittard

Vandaag wederom een busreis op het programma voor de wedstrijd uit tegen Fortuna. Een goed gevulde bus vertrok rond 09:00 om naar het zuiden af te reizen. Met een bakkie, een krantje, een muziekje, een potje kaarten of nog even de ogen dicht verliep de heenreis rustig en ontspannen. Na een tussenstop voor wat frisse lucht en om de benen te strekken kwamen we mooi op tijd aan op het sportpark waar de jeugd van Fortuna Sittard haar thuiswedstrijden speelt.
De basis van deze wedstrijd werd eigenlijk vorige week al gelegd. Toen de wedstrijd tegen Brabant United ( jeugdopleiding van RKC en FC Den Bosch) nipt met 1-0 verloren ging. De koploper, nog  zonder puntverlies, had daar de grootste moeite om Quick te verslaan en realiseerde zich dat het die dag zomaar voor het eerst had kunnen verliezen. Die dag had Quick met 0 punten toch een heleboel gewonnen. De weken ervoor waren niet bepaald makkelijk geweest voor de JO15-1. Na flinke nederlagen tegen NAC Breda en Spartaan `20 en de verloren oefenwedstrijd tegen onze buren leverde een flinke deuk op in het zelfvertrouwen. Die deuk was tegen Brabant Utd aardig hersteld.
En dus konden we met meer vertrouwen beginnen aan de wedstrijd. Quick hield vast aan het strijdplan van vorige week en liet de tegenstander op eigen helft lekker hun gang gaan en op de eigen helft werd er voor elke meter gestreden door Coen, Floyd, Bas en Boris. In de tegenaanvallen had de verdediging veel moeite met de snelheid van Phil, de kracht van Alejandro en de creativiteit van Dylan. Vooral over de rechterkant ging dat steeds meer gevaar opleveren en kon Dylan een paar goede voorzetten afleveren. Bij de 3e was het raak, na goed doorkomen van de rechterkant kwam de bal na een voorzet bij Tos terecht die de bal met veel gevoel over de keeper schoot. Prachtig om te zien dat de middenvelders Tos, Elano en Faissal zowel de verdediging ondersteunde en ook bij de aanvallen betrokken konden zijn.  De tegenstander kon daar maar 1 kans tegenover zetten, een bal die bij ons gelukkig terecht kwam tegen het houtwerk. Toch was 0-1 niet de ruststand. De scheidsrechter had bij een corner een licht duwtje waargenomen in de 16m bij een van onze spelers en besloot Fortuna een vroeg kerstcadeautje te geven. Deze werd gretig uitgepakt en zo werd het in de blessuretijd toch 1-1.
Hoe ging Quick om met deze teleurstelling is dan de vraag. Eigenlijk was daar in de 2e helft niets van te zien. Het gaf hetzelfde spelbeeld als de 1e helft. Fortuna kon op eigen helft opbouwen maar verder dan dat kwam het niet. Björn was erg alert met de lange ballen die er tussen vielen en kon deze elke keer prima verwerken. Fortuna werd er moedeloos van en kwam er simpelweg gewoon niet doorheen. Quick probeerde op het grasveld te combineren en bij vlagen lukte dat vrij behoorlijk, grote kansen leverde dat niet op. Door goed doorkomen van Bas, Alejandro en de ingevallen Timothy kwam daar de kans dan toch die uiteindelijk in het goal werd geschoten door Elano. Met nog 6 minuten te spelen en uiteindelijk ook 6 minuten blessuretijd probeerde de tegenstander nog van alles maar kon het Quick niet in de problemen brengen. Mede door de inbreng van Benjamin en Noah kwam Quick geen moment in gevaar en kon de overwinning veilig gesteld worden.
De busreis was dan ook erg gezellig. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen FC Dordrecht en gaan we kijken of dit team de stijgende lijn door kan zetten.

De staf