Feyenoord AV O15 1 - Quick O15 1 2-2 (0-1)

Gepubliceerd op 26 september 2016 door Frank Soonieus

Feyenoord AV O-15 - Quick O-15 2-2
24 september 2016

Op een zonnig Varkenoord trapt O-15 af tegen Feyenoordselectie waarvan een deel twee jaar geleden de tegenstander van een groot deel van het huidige QuickO-15 was toen de teams als D1 streden om het kampioenschap in de tweede divisie. Dat seizoen wonnen de teams ieder hun thuiswedstrijd, met als eindresultaat dat Quick de titel pakte.
In de beginfase domineert Quick op het middenveld, maar krijgt Feyenoord de kansen. In meer dan enkele vuurpijlen en makkelijk door Björn opgeraapte rollertjes resulteert dat niet.
Meer en meer begint Quick de aanzienlijke ruimte tussen de rood-witte verdedigingslinie en de boomlange keeper te benutten. Alejandro maakt de centrale verdedigers het leven zuur. Op rechts komt de herhaaldelijk diep gestuurde Yannick een aantal keren tot gevaarlijke voorzetten, die helaas geen eindstation vinden. Op links wordt Dylan diep gestuurd over de vleugel, vindt Faissal op randje 16, die de rust bewaart, open draait en breed legt op Yannick. Diens diagonale schot belandt buiten bereik van de keeper op de paal.
Uiteindelijk is het een fout van de Feyenoordkeeper die Quick op een terechte voorsprong helpt. De goalie verwerkt een terugspeelbal verkeerd, en Dylan is er als de kippen bij om het cadeautje uit te pakken.
Kort daarop is er ook slecht nieuws voor Quick: Sem valt geblesseerd uit. Floyd schuift naar het centrum, Boris zakt een linie terug en Kai komt erin om het middenveld te completeren. Quick blijft domineren, maar het lukt niet om de voorsprong voor rust uit te breiden.
De tweede helft begint met een onrustige fase waarin de ploegen de druk op elkaar opvoeren en het balbezit snel afwisselen. Dan komt Quick gelukkig op 0-2: de Feyenoord-verdediger die vanaf halverwege de eigen helft op de keeper probeert terug te spelen, heeft gemist dat de keeper tot vlak bij hem was uitgekomen en passeert zijn eigen doelman.
Feyenoord lijkt te buigen, en de 0-3 hangt in de lucht. Bas en Thomas weten over links keer op keer door de tegenstanders heen te combineren en daarna voor diepte te zorgen. Dylan treft de paal met een schuivertje, Elano kopt van dichtbij op paal na weer een goede voorzet van Yannick, en Alejandro en de ingevallen Phil kunnen het genadeschot ook niet lossen.
In de slotfase vloeien de krachten weg. Quick houdt de bal steeds korter in de ploeg. Tos komt voor Elano, en Coen voor Boris. Op het middenveld worden de ruimtes steeds groter. De 0-3 hangt niet langer in de lucht, en met een vlammend schot treft Feyenoord de onderkant van de lat. De Rotterdammers putten nieuwe moed uit dit bijna-doelpunt en hebben even later echt succes: een laag genomen vrije trap gaat in de korte hoek binnen. Niet veel later volgt de 2-2 door een diagonaal schot na een solo die de Quick-verdediging niet weet te onderbreken. Coen weet de totale deceptie nog te voorkomen door op het laatste moment nog een bal van de lijn te halen. Het voorkomt niet dat Zuid met een flinke kater wordt verlaten. Deze wedstrijd had gewonnen kunnen worden, maar duurde uiteindelijk net te lang.

Bart