JO13-7 Kampioen!!!

Gepubliceerd op 09 april 2017 door Ferry Valkenhoff

Vandaag de beslissende wedstrijd om het kampioenschap tegen Schipluiden. Tot vorige week voerde Schipluiden de lijst aan, maar na de winst in de uitwedstrijd afgelopen woensdag staat Quick JO13-7 bovenaan met 2 punten voorsprong. Winst vandaag betekent dat we niet meer te achterhalen zijn en dus kampioen kunnen worden.

De jongens zitten met het voltallige team in de kleedkamer, waar zij de opstelling en de tactiek van vandaag te horen krijgen. We moeten de grote en sterke topscorer uit zijn spel halen. Justin gaat hier vandaag voor zorgen, en krijgt dan ook de opdracht de hele wedstrijd op zijn hielen te zitten.

Licht gespannen staan de jongens aan de aftrap. De finale strijd kan beginnen!! De eerste minuten wordt er afgetast en niemand gaat nog vol in de aanval. Schipluiden heeft een stevig blok achterin staan (letterlijk & figuurlijk), en Quick komt niet voorbij die linie. De grote spits van de tegenstander probeert door de Quick achterhoede heen te breken, maar heeft dan direct 3 mannen(tjes) aan zijn benen hangen. Justin zwermt om hem heen, Floris loopt tegen hem aan en Matthijs neemt dan de bal mee. Zo weten de jongens hem achterin onschadelijk te maken. Helaas voor deze spits geen doelpunten vandaag!

Toch gaat het na een kwartier mis: de spits aan de linkerkant breekt door. Quinten komt nog uit zijn doel, de spits kijkt goed en scoort door de benen. 0-1….. Quick moet deze teleurstelling even te boven komen, en de kopjes gaan even hangen, maar niet voor lang. Quick weet nu wat hen te doen staat: aanvallen! Er moet gescoord worden om vandaag de titel binnen te halen.

Vlak voor rust valt Quick massaal aan, en de bal komt rollend voor de linker van Ehegan. Toevallig zijn beste been, hij haalt uit: 1-1. Een paar minuten daarna klinkt het fluitsignaal voor de rust. Gauw even naar de kleedkamer om de koppies weer de goede kant op te zetten.

Quick begint fris aan de 2e helft, en voert de druk op. Na 10 minuten speelt het spel zich meer en meer af op de helft van Schipluiden, dat met hand en tand verdedigt. Na aardig wat corners komt de bal in een kluts voor de goal, als laatste weet Ehegan de bal in de goal te frommelen. 2-1!! Als we deze stand vasthouden zijn we kampioen. Nog 5 zenuwslopende minuten te gaan. Quick houdt de bal goed in de ploeg, en blijft zoveel mogelijk op de helft van de tegenstander. En dan fluit de scheidsrechter. De beker is binnen!

Gefeliciteerd jongens. Super gespeeld.