HDV D2 - Quick D7

Gepubliceerd op 08 oktober 2016 door Ferry Valkenhoff

Vandaag de laatste wedstrijd in de beker. Niet zomaar een potje, maar tegen HDV, de ongeslagen nummer 1 van de ranglijst. Jemie en Lucas zijn ziek en hebben zich afgemeld. Vandaag dus aan de slag met 2 wissels.

Aangekomen in de kleedkamer had Marit een leuke verrassing bij zich: voor een ieder een hoodie met Quick logo op de rug en eigen naam op de borst! Alle jongens trots de kleedkamer uit in de laatste Quick mode!

Na de warming up kon Quick zijn borst nat maken: een stel hele grote jongens aan de overkant die vol in de aanval gingen. De druk was groot, maar Tobi hield een paar wonderlijke ballen uit de goal. HDV bleef druk uitoefenen, en na 20 minuten scoorde ze door een hoog hard schot waar de keeper niets mee kon: 1-0. Quick kwam zijn eigen helft amper af, en na een paar schoten in het strafschot gebied schoot HDV aan het eind van de 1e helft de 2-0 binnen.

Aan het begin van de 2e helft stond er een heel ander Quick op het veld. Een Quick dat nu wel in de aanval ging. HDV speelde fysiek en af en toe vloog er een blauw shirt door de lucht. Onze verdediging maakte een paar maal goed gebruik van de buitenspelval, en Patrick stak dan consequent de vlag omhoog. Ook ging de aanval lopen en na een aantal minuten mocht Quick de 2-1 aantekenen na een mooi schot van Quinten.

De trainer van HDV was zeer ontevreden en schreeuwde zijn mannen naar voren. Ook Quick kreeg nu de smaak te pakken en trad fysiek op. Na een tackle van Floris liep het bloed van zijn knie, maar hij weigerde op te geven. Toen een schot van afstand, Jasper sprong maar kon er niet bij: 3-1. Quick gelijk na de aftrap in de aanval, een opening op links en daar kwam hij…. Egehan haalt uit en 3-2. Daarna viel HDV aan over links, een mooi schot in de hoek, de keeper kansloos: 4-2.

Quick veert nog 1 maal op, Egehan weer los van zijn bewaker, krijgt de pass en kan schieten… Helaas de vlag omhoog, geen 4-3.

4-2 is de eindstand, een hele mooie uitslag tegen zo’n sterke tegenstander! Op karakter gespeeld. Nu kijken wat we in de competitie tegenkomen.

Man of the match is Floris. Hij heeft enorm inzet getoond, al liep hij soms tegen hele stevige jongens aan.