DUNO - Quick

Gepubliceerd op 02 oktober 2016 door Ferry Valkenhoff

Voor het eerst speelt de D7 op zondag. DUNO heeft slechts 2 velden en heeft de wedstrijd daarom naar zondag verplaatst. Niet iedereen is hier even gelukkig mee, maar we beginnen deze wedstrijd toch met 14 spelers.
Tobias heeft zijn draai gevonden als keeper, en trekt vandaag vanaf het begin zijn groene shirt aan, klaar voor de klus. De wissels schieten hem in, de rest loopt onder begeleiding van Remco warm.

We worden vandaag begeleid door een professioneel uitziende scheidsrechter, die eerst even de spelerspassen controleert, alvorens te starten. Quick gaat goed van start en zoekt de aanval, een aantal malen komt de bal voor de goal, maar vergeten we af te ronden. DUNO komt er ook een aantal keren goed uitzetten, met snelle en grote spelers, maar gelukkig lopen ze vast in onze verdediging. Marit staat haar mannetje op de rechtshalf positie, en Martijn en Floris ruimen goed op.

Dan komt de bal van links voor de goal, en Ensar ziet zijn kans schoon: 0-1. Een mooie goal na een mooie voorzet. Loon naar werk! Quinten komt in het veld op de rechtsbuiten positie, met zijn lange lichaam maakt hij het de DUNO verdediging moeilijk. Na een mooie beweging probeert hij het met links, helaas naast, toch niet zijn sterkste been… Daarna komt Oscar aan de bal, een schot, 0-2.
Net voor het einde van de 1e helft krijgt DUNO een hoekschop cadeau. Nadat de bal naar voren wordt gekaatst blijft onze verdediging als bevroren staan, DUNO schiet en 1-2. Dan komt het rustsignaal.

Remco geeft zijn aanwijzingen, en we gaan vol goede moed de 2e helft in.DUNO komt na snel spel op gelijke hoogte, 2-2. Quick valt weer aan, maar verzuimt af te maken. Aan het eind van de aanval wordt vergeten de bal breed te spelen. Dan krijgt DUNO weer een corner, en ja hoor, ook nu loopt Quick er niet uit nadat de bal in het strafschotgebied valt en DUNO scoort de 3-2. Nu is het bij Quick alle hens aan dek. We gaan vol in de aanval en na een beweging als een slangenmens komt Quinten links van het DUNO goal, en schiet de bal in een streep langs de keeper, 3-3.

Nog een paar minuten deze wedstijd. DUNO ruikt ook de kans en zet alles op alles. Er komt een DUNO-aanvaller op  links aanzetten, de verdediging houdt zijn positie, maar laat de aanvaller toch schieten. Hij schiet hard in de korte hoek bij Tobi, die goed opgesteld staat. Tobi raakt de bal net, maar deze schiet toch in de goal, 4-3. Quick mag nog 1 maal aftrappen, maar ondanks dat wij in de aanval zijn fluit de scheidsrechter snel af.

4-3 verloren, maar met het hoofd omhoog! Het was een spannende wedstrijd waar hard werd gewerkt.

Man of the match is Jasper. Hij liet vandaag zien hoe je van waarde bent voor je team door hard te werken, ondanks dat je op een positie staat die je minder leuk vindt.