Quick JO13-3 vs HBS JO13-5 ‘Ontspannen genieten in de zon’

Gepubliceerd op 25 maart 2017 door Christel Westgeest

Verslag door Maaike Janssen

‘Wanneer begint eigenlijk de wedstrijd?’ Vraagt een van de Quick supporters zich tegen het einde van de tweede helft af.

En dat vat eigenlijk precies deze match tegen HBS samen. Quick domineert vanaf de eerste minuut door meteen een treffer te maken. De verhoudingen moeten natuurlijk vanaf het begin wel een beetje duidelijk zijn.

Onze jongens houden de bal gedurende deze eerste 30 minuten mooi achter de middenlijn, waardoor uw verslaggever, die zich aan de Quick zijde geposteerd heeft, voornamelijk tegen een lege grasmat zit aan te kijken.

Met 3-0 gaan we de rust in. En wat voor een rust. Willem neemt ruim de tijd om met het team naar de kleedkamer te kuieren, de strategie nog eens minutieus door te nemen en een drankje te doen.

Na ruim 20 minuten stapt Quick het veld weer op, alwaar de tegenpartij vloeibaar van verveling over de grasmat rolt en sprietjes zit te tellen.
Dat is nog eens psychologische oorlogsvoering.

In de tweede helft zet HBS iets meer druk, en missen de jongens van Quick wat kansen. Al dan niet terecht, want het 4e doelpunt wordt afgekeurd vermeend hands. Helemaal duidelijk is het niet, maar helaas. Jammer scheids!

Er volgt nog een schot op doel van HBS, maar natuurlijk houdt Julius die gemakkelijk. Wat hebben we toch een topkeeper!

We maken het af met een vierde en een vijfde doelpunt, en met een ontspannen gevoel kan iedereen van de rest van het wekend gaan genieten.

Karel (E1) en Jordan (E2) dank voor de versterking, en beterschap voor Ted die vandaag niet mee kon spelen.