Spijkenisse JO13-1 tegen Quick JO13-1

Gepubliceerd op 30 april 2017 door Marcel Paul

Zaterdag 29 april 2017 staat een spannende wedstrijd op het programma voor Quick. Daar ze nog steeds in de race zijn voor het kampioenschap, moeten ze deze wedstrijd tegen Spijkenisse eigenlijk wel winnen. Op dit moment staan onze jongens 1e met maar 3 punten voorsprong op Feyenoord O12. De jongens weten dit en gaan ook gelijk fel van start. Spijkenisse komt niet echt tot aanvallen toe, daar Jeppe, Mo, Hans (die later geblesseerd raakt), Levi en Stan hun mannetje achterin staan. Toch na een klein foutje in de achterhoede wat resulteert in een hoekschop is het Spijkenisse die in de 14e minuut de 1-0 weet in te tikken. Toch blijven onze jongens erin geloven en op het middenveld wordt er fel gespeeld door Bas A., Bas V. en Willem die de voorhoede goed weten te bereiken. In de laatste paar minuten krijgen Stan en Sayfeddine nog een kans, maar helaas het net wordt niet gevonden.  Quick blijft sterker, maar het scoren blijft een moeilijk punt voor de jongens. Een voorzet van Mo belandt bij Willem die goed uithaalt, maar de bal wordt door een verdediger weggekopt. Zo gaat Quick met een 1-0 achterstand de rust in.

In de 2e helft blijft Quick sterker, maar de scheids hebben ze niet echt mee. Op rechts brengt Thomas (die ingevallen is voor Sal) gevaar en weet Ferdi af en toe goed te bereiken. In de 39e minuut een grote kans voor Ferdi. Het wil echter niet lukken. Niet veel later krijgt Jeppe het op zijn heupen, maar wat een overtreding zou moeten zijn, is het dan weer niet waardoor Jeppe niet tot een schot kan komen. In de 50e min. een kans voor Thomas en niet veel later vanuit een mooie corner van Desley, Marco die net naast kopt. Quick blijft aanvallen en houdt hoop om in ieder geval nog een gelijkspel uit deze wedstrijd te slepen. In de 24e min. een achterwaartse omhaal van Ferdi die ook net naast gaat. Quick heeft alles op alles gezet, maar het mocht niet baten. Het was een leuke en spannende wedstrijd om te zien voor de in grote getale meegekomen supporters. Er werd goed samengespeeld, maar helaas geen punten mee naar Den Haag. Volgende week moet er gewonnen worden en dan maar hopen dat sc Feyenoord O13 hun rivaal Feyenoord O12 een punt (liefst 3) kan afsnoepen en wij winnen, want dan is Quick JO13-1 kampioen en anders wordt het waarschijnlijk een beslissingswedstrijd. Kom dan ook zaterdag onze jongens weer aanmoedigen!!