Quick JO13.1 - HBS JO13.1

Gepubliceerd op 10 april 2017 door Marcel Paul

Quick JO13.01 – HBS JO13.1

Na een zware week met trainingen en wedstrijden (vorige week zaterdag voetballes gehad van Alexandria ’66, 4-0 verloren en afgelopen maandag de 3e ronde in de Haaglanden Cup werd er in een zwaar bevochten wedstrijd nipt met 1-0 van Voorschoten ’97 gewonnen) stond vandaag de wedstrijd tegen de buren HBS op het programma. De uitwedstrijd was toen lastig en werd net gewonnen. Onze jongens waren dus gebrand om een betere wedstrijd te spelen. Quick begint fel, maar dat doet HBS ook.

Hoewel Quick meer op de helft van HBS te vinden is, wil het nog niet lukken. Langzaam komt er een lekker zonnetje door en dat geeft de jongens nog meer kracht, want in de 7e minuut is het Ferdy die de 1-0 intikt. Niet veel later probeert Kjell het met een mooie actie. Maar de verdediger dwingt hem naar buiten, waardoor hij niet meer tot een goed schot kan komen en de keeper de bal rustig oppakt. De toeschouwers moeten dan weer even geduld hebben. Karim komt niet echt in gevaar, daar de Quick verdediging weer lekker staat te spelen. In de 17e minuut is het Sayfeddine die met een mooie actie de keeper weet te passeren en de 2-0 intikt. En zo golft het spel wat op en neer. Quick heeft wat mooie kansen, maar worden niet benut. Dan een mooie pass van Ferdy op Willem, die hard uithaalt, maar ook HBS heeft een goede goalie op doel die een mooie safe heeft. Zo gaat Quick met een 2-0 voorsprong de rust in.

Hoewel Quick in de 2e helft wederom fel van start gaat en veel kansen krijgt, wil de bal er niet in. Hierdoor voelt HBS dat het nog kansen heeft en zet dan ook steeds meer druk op het doel van Karim, maar veel gevaar levert het alsnog niet op. Op het middenveld wordt er goed en fel gespeeld door Bas V. en Willem. Zij spelen goed de zijkanten aan, maar helaas het mag nog steeds niet baten. Het had toch zeker gemogen, wat meer doelpunten (iets meer trainen op het afmaken, dat geeft ook meer rust bij de ouders/supporters langs de kant). Bij elk duwtje is het wel dat de scheids de ballen iedere keer in het voordeel van HBS geeft. Hoewel HBS niet veel op de Quick helft is te vinden, is het in de 59e minuut HBS die de 2-1 scoort. Zo wordt het toch nog even billen knijpen, want HBS ruikt nu de kans op een gelijkspel. Zij zetten dan ook steeds meer druk. In een wirwar van spelers is het in de 61e minuut een drukte voor het doel van Karim. Maar gelukkig voor Quick weet de spits van HBS de bal niet goed onder controle te krijgen om te scoren.

De scheids laat nog even doorspelen, maar gelukkig na een minuut of 4 extra tijd fluit hij af en kan Quick toch met opgeheven hoofd het veld verlaten en zijn zij met deze nipte winst weer wat dichter bij het kampioenschap.