Quick JO13.1 - Feyenoord O12

Gepubliceerd op 11 maart 2017 door Marcel Paul

Quick JO13.1 – Feyenoord O12

Vandaag, zaterdag 11 maart, staat de topper in de 2e divisie op het programma. Quick D1, momenteel de nummer 1, tegen Feyenoord O12, de nummer 2. De uitwedstrijd werd nipt met 3-2 verloren. Dus een revanche wilde Quick zeker. Zonder de geblesseerde Hans, begon de wedstrijd met Mo als goede vervanger. Zoals altijd starten we zeer gretig, maar dit doet Feyenoord ook en blijft het voor beide goals soms best spannend. Ondanks de wisselingen in de Quick verdediging staan zij gewoon hun mannetje. Is het de keeper niet dan is het Mo die deze 1e helft super staat te verdedigen, geen Feyenoorder komt langs hem. Mocht het dan wel een keertje mis gaan, dan staan daar de vaste verdedigers Stan, Jeppe en Levi. Op het middenveld is het af en toe wat aftasten en is Feyenoord daar net iets feller en sterker, waardoor Ferdi niet altijd te bereiken is. Kjell en Sayfeddine proberen het vanaf de zijlijn, maar dat resulteert in de eerste helft tot dan toe alleen in hoekschoppen. Halverwege de 1e helft wordt er via Willem en Kjell geprobeerd Ferdi te bereiken. Als Ferdi de bal aangespeeld krijgt via een mooie pass van Kjell, vlagt de grens van Feyenoord voor buitenspel (twijfelgevalletje). En zo golft de 1e helft wat op en neer, met net iets meer kansen voor Quick, maar helaas zonder resultaat en zo gaan de jongens met 0-0 de rust in.
Na de rust zijn de jongens gebrand op een goed resultaat om de koppositie nog meer te verstevigen. In een wirwar van spelers is het Sayfeddine die een enorme kans krijgt op nog geen meter van de Feyenoord keeper, maar de bal wil er niet in. Had toch eigenlijk wel gemoeten. Op dat moment voelt Quick dat er meer in zit. In de 42e minuut is het dan ook eindelijk zover. Ferdi heeft zich eindelijk ontdaan van zijn verdediger, die het Ferdi de hele wedstrijd erg lastig maakte, en opent de score voor Quick. Echter, Feyenoord laat dit niet op zich zitten en zet nog meer druk op onze jongens. Na 2 goede reddingen van Karim is het dan in een wirwar van spelers, dit keer voor het Quick doel, een doelpunt voor Feyenoord. Helaas was dit een eigen doelpunt en na 6 minuutjes is de stand dan weer recht getrokken. Dan wordt er gewisseld, nadat Bas V. er reeds in is gezet, en komen Desley en Marco in de ploeg. Marco wordt gelijk door 2 man van Feyenoord vastgezet en kan daardoor weinig uitvoeren. De Feyenoord jongens zetten steeds meer druk op het doel van Quick, maar onze jongens houden vol. Er zijn nog wat kleine kansjes voor Quick, maar helaas. Ook bij Feyenoord staat er een goede goalie. Na hard werken, besluit de scheids de wedstrijd af te fluiten en zo eindigt de wedstrijd in een gelijke stand. Zo blijft Quick D1 nog steeds koploper.

Met dank aan Gonny voor het verslag.