Quick JO.13-1 - RBC JO.13-1

Gepubliceerd op 08 mei 2017 door Marcel Paul

Nadat Feyenoord JO12 tegen concurrent SC Feyenoord JO13 vanmorgen de winst heeft binnengehaald is het nu aan Quick om de wedstrijd tegen RBC te winnen om er nog een beslissingswedstrijd uit te slepen. Het begint rommelig waarbij RBC de eerste paar minuten gevaarlijker is en af en toe langs de flanken nabij het doel van Quick weet te komen. Maar dit hele seizoen staat de verdediging van Quick als een huis. Dan is het in de 18e min. een pass van Sayfeddine op Marco die rustig de 1-0 intikt.

Dit geeft wat meer rust en vertrouwen bij de jongens. Zij gaan nu meer druk zetten en zetten RBC dan ook steeds meer op hun helft vast. Veel kansen komen er echter niet en zo gaan ze de ruststand in met een nipte 1-0 voorsprong.
Een donderspeech van Bas lijkt Quick vleugels te geven en zo beginnen de jongens in de 2e helft gelijk sterk wat al  in de 34e minuut in een corner resulteert waaruit de 2-0, score van Ferdi, wordt gescoord.

Niet veel later uitbraak van Sayfeddine die netjes aflegt op Ferdi die doorkaatst op Kjell. Laatstgenoemde tikt de bal netjes in de rechterhoek en zo is het na 6 minuutjes in de 2e helft al 3-0. Ondanks deze voorsprong blijft Quick fel op de bal zitten en wordt er vanaf het middenveld goed naar voren gepasst. In de 38e minuut een mooie pass van Willem op Kjell die de bal nu links achter de keeper legt, 4-0. Niet veel later een voorzet van Bas V. die door Ferdi op de paal gekopt wordt.

Dan een voorzet van Kjell op Ferdi die helaas net naast wordt getikt. Bij RBC loopt het niet meer zoals in de 1e helft en ze gaan ook wat mopperen op elkaar, waardoor Quick steeds meer kansen krijgt. Een corner van Bas V. draait er nog bijna mooi in. In de 58e minuut wederom een mooi genomen corner van Bas V. die door Thomas, die in elke invalwedstrijd wel een doelpuntje meepikt,  mooi ingekopt wordt en zo is de stand alweer 5-0. In de 59e minuut een aanval van RBC maar ondanks dat ie weinig te doen heeft gehad, blijft Karim rustig en werkt de bal netjes weg. Niet veel later een solo van Kjell (vakantie heeft hem goed gedaan) die zo ook nog de 6-0 intikt. Dit is tevens de eindstand.

Helaas nog geen kampioen, maar toch lekker genoten van een mooie taart en limonade. En zo staat er naast de Haaglanden Cup (kwartfinale 10 mei a.s.) dus ook nog een beslissingswedstrijd tegen Feyenoord JO12 op het programma. Het lijken wel profs!!??
Houd het programma in de gaten en kom met zijn allen naar deze beslissingswedstrijd kijken. Hoe meer steun des te beter!!