Ochtendje NAC: JO13-1 strijdend ten onder

Gepubliceerd op 02 oktober 2017 door Bas Spaans

Vandaag was het dan zover, hier hebben de jongens naar uitgekeken. Het begin van de competitie. Tijdens de warming up moest Bas de slaap nog uit de ogen van de jongens halen. Was het dat gele bolletje in de lucht en waren ze met hun hoofd nog aan de rand van het zwembad, klaar om een bommetje te maken. Langzaam kwam tijdens het positiespelletje de felheid in de ploeg waarmee NAC bestreden moest worden. Nog even terug naar de kleedkamer, maar waar was de sleutel? Na waarschijnlijk een korte peptalk van Bas kwamen de jongens geconcentreerd het veld op lopen. De ouders stonden klaar voor wat komen ging. Niemand kon echter bevroeden wat Quick JO13 op de mat zou leggen.

De mouwen werden opgestroopt, de vuisten gebald en zonder enig ontzag werd NAC het vuur aan de schenen gelegd. Quick joeg, streed en deed wat niemand verwacht had. Het lef waarmee de met passie spelende haantjes NAC vastzette was een lust voor de Haagse ogen. Heel het team stond zijn mannetje en de Brabantse formatie was onmachtig tegen het Haagse geweld dat zich voor hun ogen afspeelde. Zelfs de grote heren die prof zijn hebben niet het vermogen en de wil om hun tegenstanders zo te bestrijden. Trots als een haan stond ik dan ook te genieten van de dadendrang en de stilte aan Brabantse kant was voelbaar. Hoe kan een Quick het ons zo moeilijk maken las ik in de ogen langs de lijn. NAC kwam niet in zijn spel en als het even mee had gezeten hadden we zelfs op voorsprong kunnen komen uit de toch wel vele vrije trappen en corners die we kregen.

Helaas kwam NAC uiteindelijk toch een beetje lucky op voorsprong, toch gaf Quick niet op en bleef strijden voor elke grasspriet. Het fanatieke juichen langs de lijn na de 2-0 maakte eigenlijk wel duidelijk wat een prestatie onze jongens hebben geleverd. De opluchting langs de kant zei meer dan 1000 woorden en dat kwam toch maar even door die haantjes. Dat het uiteindelijk 3-0 werd was alleen nog maar voor de statistieken. Man van de wedstrijd, laat ik het zo zeggen team van de wedstrijd want ze hebben allemaal even hard gewerkt en we mogen trots zijn op onze jongens.

Ondanks de nederlaag deden ze helemaal niet onder voor NAC en kunnen ze allemaal terugkijken op een hele goede wedstrijd. Als dan de trainer van NAC na de wedstrijd tegen Bas zegt dat het in de 1e helft zomaar onze kant op kon gaan, sta ik met een bigsmile te genieten van zijn woorden. Een teamprestatie van jewelse en dat hebben ze toch maar even gedaan. Volgende week Sparta thuis, een zware tegenstander. Maar, met strijd en passie is alles mogelijk. Voor nu ga ik als trotse ouder genieten van het weekend. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen.

Tekst: Maurice I Foto's: Rogier