Haantjes en Spartanen: JO13-1 verliest

Gepubliceerd op 04 oktober 2017 door Bas Spaans

Zaterdag speelden onze haantjes tegen de club die nooit verloren gaat. Sparta was de tegenstander. Een goede graadmeter hoe we tegenover een topopleidingsclub staan. Helaas viel het weer een beetje tegen want na het zonnetje van vorige week huilden de weergoden voorzichtig.

Quick streed en beet goed van zich af, helaas was het klassenverschil deze wedstrijd meer dan duidelijk. Sparta combineerde er lustig op los en liet de haantjes vaak de hielen zien. Toch bleven onze jongens positief en voetbalden zich soms knap onder de druk van hun tegenstanders uit. In de 1e helft kregen we zelfs een aantal 100% kansen die helaas gemist werden. Het hoogtepunt van de 1 e helft was toch wel voor onze superkeeper, ja we hebben er eentje bij ADO in de goal maar bij Quick D1 staat er ook
eentje. Een ware penaltykiller lijkt te zijn geboren. Het team stroopte de mouwen maar eens op en probeerde het combinatiespel van Sparta met man en macht te onderbreken. En het mag gezegd worden dat Quick zich niet zomaar gewonnen gaf. Bij rust zou het zomaar 2-3 kunnen hebben
gestaan. Toch bleef die vervelende 0 nog op het scorebord staan.

In de 2 e helft schakelde Sparta nog een tandje bij waardoor de achterstand nog verder opliep. Het was dat het vizier niet altijd op scherp stond en de nederlaag nog enigszins dragelijk was maar dat Sparta een kampioenskandidaat is werd wel duidelijk. Onze jongens hoeven zich totaal niet te schamen, verliezen van een betere tegenstander gebeurd, ik vond het goed om te zien dat ze de koppies niet lieten hangen en bleven voetballen. Als je tegen zo een sterke tegenstander kansen krijgt zegt dit genoeg over de ontwikkeling die de ploeg doormaakt. We hebben altijd kansen en als die er dan uiteindelijk ook ingaan zullen we toch andere wedstrijden gaan zien.

Gewoon in hun eigen kunnen geloven en altijd met zijn alleen strijd leveren en elkaar waar helpen waar nodig is en dan komen de punten vanzelf wel. Bas gaat het onderste wel uit de kan halen en zal binnenkort weleens kunnen toasten op de eerste driepunter van het seizoen. Wie weet tegen de grote buurman die geen potten lijkt te kunnen breken. Wat zou er mooier zijn om tegen ADO Den Haag de punten te kunnen bijschrijven. Ze hebben in ieder geval op het haringtoernooi veel vertrouwen gekweekt want er is gescoord en zelfs Volendam had penalty’s nodig om de finale te winnen van Quick. Het plezier die in het team zit waar iedereen lacht met elkaar is een medicijn die zijn uitwerking niet zal gaan missen. En ja, we gaan dan nog de nodige wedstrijden verliezen, dat is ook geen schande in deze poule voor de jongens is dit een seizoen om nooit meer te vergeten en dat geld ook voor de ouders want wedstrijden tegen Sparta ADO en Feijenoord pakt niemand ze meer af. Voor vele voetballertjes een droom, voor onze jongens werkelijkheid. Volgende week weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

Come on Quick

Tekst Maurice I Foto's Seyhmus