De topper op een zon overgoten Nieuw Hanenburg

Gepubliceerd op 28 november 2016 door Marcel Paul

Quick JO-1 – Spijkenisse JO13-1

Vandaag staat de topper in de 2 divisie op het programma de mannen van Quick moeten tegen het op de 2e plaats staande Spijkenisse, we hadden elkaar al getroffen in een bekerwedstrijd en hadden toen met 3 – 2 gewonnen.
Maar nu blijkt dat Spijkenisse een goede ploeg moet hebben ze hadden vorige week pas voor de eerste keer verloren dit seizoen, dus we waren gewaarschuwd. Na een week waarin goed en scherp getraind was waren de mannen van Quick er klaar voor.

Zoals altijd starten we zeer gretig en zetten gelijk veel druk op de defensie van Spijkenisse, wat resulteert in wat druk op hun doel, maar we komen er achter dat daar een zeer goede keeper in het doel staat, toch krijgen we een paar keer kans om de 1 – 0 te maken helaas lukt dit net niet door in de afronding te onzuiver en niet koel genoeg te zijn.

Ook Spijkenisse probeert er uit te komen wat af en toe ook lukt, maar dan staan daar de goede verdedigers van Quick hun mannetje en geven weinig weg, na weer een prima aanval van Quick valt de bal in de rebound voor de voeten van onze spits die met een leep hakje de 1 – 0 op het scorebord zet.

Het spel golft wat op en neer en oogt wat rommelig dan krijgt Spijkenisse uit het niets een kans met een gevaarlijk schot uit de tweede lijn maar een prachtige redding van Karim voorkomt de 1 – 1.

We krijgen nog wat kansjes maar helaas blijft het tot de rust maar 1 – 0, na de rust beginnen we weer sterk en krijgen een paar 100 % kansen maar de van doelman van Spijkenisse is een lelijke sta in de weg.

Eindelijk valt dan de 2 – 0 een harde voorzet wordt door een eigen speler van Spijkenisse in eigen doel gekopt, eindelijk de verlossende 2 – 0, maar de tegenstander geeft zich niet zomaar gewonnen, en na 20 minuten in de 2e helft valt de aansluitings treffer 2 – 1.

Spijkenisse gaat achterin 1 op 1 spelen wat ons veel kansen oplevert helaas maken we deze niet af en zodoende moeten alle zeilen bijgezet worden om de 3 punten op zak te houden, dit lukt soms met kunst en vlieg werk, maar door veel strijd en arbeid te leveren zijn de 3 punten voor ons, en fluit de matig leidende scheidsrechter na 37 minuten in de tweede helft voor het einde van de wedstrijd.

We verstevigen hier mee onze kop positie, maar volgende week weer een topper uit bij SC Feyenoord JO13-1 die maar 2 punten achter ons staan in de competitie, dus ook deze week goed en scherp trainen zodat we er zaterdag klaar voor zijn..

De Grensrechter van dienst.

Quick JO13-1 siezoen 2016 -2017

Team Quick JO13-1 seizoen 2016 / 2017