Beslissings wedstrijd Feyenoord O12 - Quick JO13.1 ( D1 )

Gepubliceerd op 14 mei 2017 door Marcel Paul

Vandaag is het zover, de beslissingswedstrijd om het kampioensschap in de 2e divisie. Quick is met veel supporters, waaronder ook veel spelers van andere Quick jeugdelftallen naar VDL gekomen. Hier wordt de wedstrijd gespeeld op neutraal terrein (hoewel neutraal, Feyenoord is hier vaak te vinden).

De wedstrijd gaat gelijk op en er wordt door alle jongens keihard gewerkt. Het eerste gevaar komt van Quick. Een pass van Ferdi op Sayfeddine die net zijn voet er niet tegen kan zetten om het eerste doelpunt te maken. Feyenoord heeft een goede rechtsbuiten staan, die het Stan moeilijk maakt, maar Stan houdt het hoofd koel en weet hem goed af te stoppen. In de 22e minuut een vrije trap van Ferdi die door Kjell schitterend wordt ingetikt.

Dit geeft even rust voor de jongens en natuurlijk voor de Quick supporters. Een aanval van Feyenoord wordt op gevaarlijke, maar mooie wijze door Karim gekeerd. Dan een corner van Feyenoord die mooi gekeerd wordt door Karim. Zo golft het spel op en neer. Quick krijgt net wat meer kansjes, maar weet deze niet te benutten. Net voor de rust is het Bas V. met een mooi schot, maar hij ziet de bal net naast gaan. En zo gaat Quick met een kleine voorsprong de rust in.

In de 2e helft is het al in de 33e minuut dat Feyenoord de 1-1 scoort. Quick laat zich hierbij niet van de wijs brengen en gaat gewoon sterk door. Het middenveld met Bas V., Bas A. en Willem staan niet alleen hun mannetje voor de aanval maar ook in de verdediging. Feyenoord heeft het dan ook moeilijk op het middenveld. Halverwege de 2e helft een vrije trap van Ferdi die Stan bijna intikt, maar ja bijna geldt niet. Een mooie bal van achteruit op Ferdi (foutje bij de Feyenoord verdediging) die solo op de keeper afgaat, maar de Feyenoord keeper weet hem mooi af te stoppen. Zo krijgt Ferdi nog 2 kansen alleen op de keeper af, maar het resulteert niet in doelpunten en zo blijft de spanning in de wedstrijd.

Niet veel later een penalty voor Feyenoord die ze mooi intikt en zo is het net voor het einde 2-1. Quick geeft niet op en blijft drukken en 4 minuten voor tijd is het Kjell die de 2-2 scoort. Net voor het einde van de 2e helft is het Kjell die een hattrick zou kunnen scoren, maar hij neemt er net teveel tijd voor en zo eindigt de officiële wedstrijd in 2-2 en wordt het verlenging. In de eerste verlenging van 7,5 minuut is het al snel Thomas die bijna de 3-2 intikt, maar helaas. Karim moet nog wat reddingen verrichten, maar doet dit goed.

En niet te vergeten dat onze achterhoede met Mohammed, Hans, Stan, Jeppe ( Levi vandaag helaas ziek, maar wel aanwezig!!) het hele jaar al hun mannetje staan. Want de aanvallers mogen dan wel goed gescoord hebben dit seizoen, de achterhoede en het middenveld verdienen zeker ook een pluim.

Na 2 verlengingen, blijft de stand 2-2 en zijn het de penalty’s die het moeten beslissen. Feyenoord begint met de strafschoppen en scoort. Dan is het Willem die de bal netjes in het doel schiet. De 2e van Feyenoord wordt gestopt door Karim. De 2e van Quick wordt mooi ingetikt door Desley. En zo staat Quick voor. De 3e van Feyenoord wordt ook gestopt door Karim, maar de scheids vindt dat deze overgenomen moet worden. Ondanks wat protest van Karim houdt hij deze ook. Dan is het Kjell die ook mooi intikt. Als Karim deze houdt, is Quick kampioen. Wat een spanning. Dan Feyenoord met de 4e strafschop en ook deze wordt door Karim gestopt. Quick is door het dolle heen. Verdiende overwinning. En wat een wedstrijd hebben jullie gespeeld. Jullie zijn verdiend kampioen.

En wat hebben jullie goed gespeeld: Ferdi, Sayfeddine, Kjell, Willem, Bas V., Bas A., Marco, Sal, Desley, Thomas, Stan, Hans, Levi, Mohammed, Jeppe en Karim.

Ouders, supporters, spelers van andere Quick jeugdelftallen en voor degenen die ik vergeet, bedankt voor alle support en alles wat er daarna nog geregeld is!!