JO11-4 Tijgers bewijzen zich ook bij Concordia als echte toernooivechters

Gepubliceerd op 03 juni 2017 door Ed Fransen

Het toernooi-seizoen is in volle gang. Ook de JO11-4 tijgers zijn vol aan de bak en hoe!

Na de toernooiwinst bij het Xerxes DZB Michiel Kramer toernooi en een bloedstollende 3e plek (na penalties) op het toernooi bij Wilhelmus is het vandaag wederom aan trainers Gio en Darren om de JO11-4 tijgers ook hier bij Concordia in de goede flow te houden.

Aan het weer zal het niet liggen. Het is perfect (toernooi-)weer en het ziet er naar uit dat dit ook de rest van de middag zo zal blijven. Na de voorstelronde van alle deelnemende teams (en dat zijn er ieder jaar toch weer bijzonder veel) neemt het middagprogramma van dit mooie en strak georganiseerde toernooi een aanvang.
De JO11-4 tijgers hoeven voorlopig nog niet aan de bak dus er wordt nog volop genoten van het lekkere weer en allerlei randverschijnselen (wie kan bijvoorbeeld de meeste bottleflips achter elkaar produceren?) maar dan is het toch zover.

Vandaag verdedigen Bruno, Rijk, Ayden, Floris, Xim, Pim, Jan en Joep de eer en reputatie van de JO11-4 tijgers. De eerste wedstrijd tegen Zwaluwen JO11-3 is meteen al bloedspannend. In wedstrijdjes van 15 minuten mag je weinig fouten maken dus iedereen moet meteen vol aan de bak. Bovendien moet je gefocust blijven tot het eind. In de vorige toernooien lukt dat wonderwel maar ja, dat is nog geen garantie voor vandaag.

En toch lukt het de JO11-4 tijgers om weer volop bij de les te blijven. Na een snelle voorsprong komt Zwaluwen JO11-3 snoeihard terug en wordt t 1-1! Maar de JO11-4 tijgers laten het er niet bij zitten, rechten hun rug en een waar offensief richting het doel van Zwaluwen JO11-3 is het gevolg. Het kan dan ook niet uitblijven, de groupies langs de lijn kunnen opgelucht ademhalen, de tijgers winnen de wedstrijd met 2-1! Yeah, die is binnen. Altijd lekker om op karakter toch de wedstrijd naar je toe te trekken, dat biedt perspectief voor de 2e pot van vandaag.

Vervolgens treden de JO11-4 tijgers aan tegen GW Vac JO11-2. Als je de eerste pot wint is het natuurlijk altijd spannend; was dat een toevaltreffer of zijn we in vorm vandaag? Het laatste blijkt het geval; GW Vac JO11-2 trekt er hard aan en biedt geduchte tegenstand. Lange tijd lijkt er niet meer in zitten dan een gelijkspelletje maar de JO11-4 tijgers klaren de klus en winnen met 1-0! Wow, het zal toch niet he?

Eerst maar eens uitpuffen in de hitte, extra versnaperingen plus veel water door het keelgat en stiekem gluren hoe de concurrenten tegen elkaar spelen. Bijgetankt gaan de JO11-4 tijgers er vol tegenaan tegen Hekelingen JO11-2. Net als de voorgaande ploegen blijken ook zij geduchte tegenstanders en zijn beide teams de gehele wedstrijd aan elkaar gewaagd. Beide ploegen houden elkaar tot het eindsignaal in een wurggreep en het blijft 0-0. Geeft niks, nog altijd een punt en dat telt.

Gesteund door een mooi puntentotaal treden de JO11-4 tijgers vol goede moed aan tegen thuisploeg Concordia JO11-3. Maar ja, dat is natuurlijk altijd lastig.

Als thuisploeg op je eigen toernooi spelen geeft toch vaak wel wat extra’s dus de tijgers mogen zich niet laten verleiden om zich alsnog in hun laatste wedstrijd in de luren te laten leggen. Een snel doelpunt van de tijgers doet vermoeden dat dat wel goed zit maar Concordia komt sterk terug.

Een gelijke stand is waarschijnlijk niet goed genoeg om hoog te eindigen dus de tijgers zetten de schouders er onder en enkele van de mooie combinaties treffen doel. Wis en waarachtig, we sluiten het toernooi af met een 3-1 zege. Spelers en groupies zijn uitzinnig. Maar dan brengt een snel doorgevoerde rekenpartij paniek in de gelederen.

Chips, Hekelingen JO11-2 heeft alsnog kans om het toernooi te winnen als ze hun laatste partij met winst verzilveren. Er zit niks anders op, alle Quick JO11-4 tijgers en groupies volgen met samengeknepen billen de laatste wedstrijd van hun poule. Met angst en beven zien ze toe hoe het maar spannender en spannender wordt als Hekelingen alles geeft om deze partij naar zich toe te trekken.

Uitzinnige taferelen langs de zijlijn; Hekelingen redt het niet en de JO11-4 tijgers schrijven ook dit toernooi bij op hun erelijst!

Met gepaste trots wordt, na een lange, gezellige, maar vooral ook zonnig warme middag de beker in ontvangst genomen. Laat die Pinksterdagen maar komen, de JO11-4 tijgers zijn er klaar voor!!