Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick Steps JO11-1 - Quick JO11-3: 3-4 "Quick geeft niet op, en krijgt complimenten van de scheidsrechter!"

Gepubliceerd op 20 november 2016 door Rutger-Jan Schoen

Quick Steps toont zich van zijn beste kant deze ochtend. Een goede en sportieve tegenstander en een unieke scheidsrechter maken het weekend van Quick JO11-3 helemaal goed !!

Na de doordeweekse oefenwedstrijd ging Quick deze zaterdag op bezoek bij Quick steps. Dit was een belangrijke wedstrijd voor de jongens, want willen ze serieus voor het hoogst haalbare gaan dan zou deze wedstrijd echt gewonnen moeten worden! De oefenwedstrijd op dinsdag tegen SVC '08 ging met 3-5 verloren, door een te slappe en ongeconcentreerde start. Terwijl Quick de laatste weken juist vanaf het begin domineerde door zeer scherp aan de wedstrijd te beginnen. 

Nu dan tegen Quick Steps. De ontvangst was weer allerhartelijkst en voor aanvang van de wedstrijd bleek al dat we geen doorsnee-scheidsrechter hadden. Deze grote kerel met een mooi tropisch voorkomen nam voor de wedstrijd Quick op het veld apart en sprak ze toe ?! Wat hij zei was op dat moment niet hoorbaar voor het publiek, dus dat was nog even gissen.

De wedstrijd kan beginnen !

Na het beginsignaal bleek Quick toch weer niet 100% geconcentreerd en scherp te beginnen. Het gevolg was dat het al vrij snel 0-1 stond! Erg jammer, want qua veldspel en kwaliteit zou Quick deze wedstrijd toch moeten winnen! De aanval werd gezocht en resulteerde in een aantal kansen. Aan de andere kant werden er te veel duels verloren waardoor Quick Steps een mooie aanval wist uit te voeren en deze ook fraai afrondde. 0-2 !! Het besef dat deze wedstrijd anders kon aflopen dan verwacht drong (lanzaam) door tot de jongens. Na een fraaie steekbal van Marius kon Luca de bal binnenschieten : 1-2 ! Er ontstonden in deze fase van de wedstrijd meer kansen voor Quick, maar ook Quick Steps kreeg nog wat kansen. Ashwan verrichtte weer een paar mooie reddingen op belangrijke momenten. Na een bekeken pass van Mohammed kon Luca de gelijkmaker afdrukken: 2-2 !! Hierna volgden diverse aanvallen van Quick en hadden er nog 2 of 3 doelpunten gemaakt moeten worden. Jammer natuurlijk, maar postief was dat Quick het spel weer maakte en kansen creeerde. 

De tweede helft treedde een gemotiveerd Quick binnen de lijnen. Duidelijk was dat de overwinning nu behaald moest gaan worden! Onder aansporing van Bas en Thijn werden de duels weer gewonnen. De overtuiging groeide en daarmee ook de kracht. Quick Steps wist steeds minder gevaarlijk te worden en Quick wist via de vleugels de druk op hun verdediging op te voeren. Zuur was het dat het Quick Steps was dat de 2-3 maakte. Kan gebeuren, maakt niet uit, gewoon doorgaan met z'n allen en knokken voor elkaar! Dat is Quick JO11-3 !

Kristo, Thijmen, Lucas, Marius en Senna heersten over hun tegenstanders en drukte Quick Steps ver terug op hun eigen helft. Voorin waren Stijn, Mohammed, Luca en later ook Senna gevaarlijk en gaven de verdedigers geen kans om op te bouwen. Er volgde een aantal mooie aanvallen en goede kansen voor o.a. Stijn (een paar keer zijnet), Marius (net over en net naast), Senna (lat) en Kristo (net naast). Quick Steps had nu een zesmansverdediging en wilde de overwinning binnenslepen. De tijd tikte door en de Quick-aanhang kreeg het nu toch een beetje benauwd. Wat een ontlading volgde er toen Stijn 3 of 4 minuten de verdiende gelijkmaker binnenschoot. En 2 minuten later kon er weer gejuicht worden toen Stijn ook de meer dan verdiende winnende mocht maken !! 

Wat een wedstrijd!!! En het werd nog mooier! Na afloop ging de scheidsrechter mee de Quick-kleedkamer in en vroeg of de ouders er ook even bij wilde komen ? In al die jaren in het (jeugd)voetbal had ik dit nog niet eerder meegemaakt. Maar deze buitengewoon symphatieke heer nam het woord, stelde zich voor en vertelde dat hij het belangrijk vindt om de jongens (tegenstanders) na een wedstrijd positief toe te spreken. Hij had het een fantastische wedstrijd gevonden die superspannend was. Hij roemde de mentaliteit en kwaliteiten van Quick JO11-3. Het feit dat Quick na 2 keer een achterstand de kop omhoog hield, niet opgaf en goed bleef voetballen had indruk op hem gemaakt! Daarnaast benoemde hij Luca en Kristo als spelers die hem vandaag extra waren opgevallen door hun kwaliteiten. Als laatste sprak hij zijn waardering uit over het kapsel van Mohammed, jaja deze scheids lijkt van heel veel zaken verstand te hebben. Hartstikke leuk om te horen natuurlijk, maar bovenal was de verdiende overwinning een teamprestatie !! Complimenten voor deze man en deze club. Zo hoort sport te zijn.

Volgende week komen we oud teamgenoot Tieme de Vries tegen als hij met HBS bij ons op bezoek komt. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden want de koppositie staat op het spel! 

 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon