Quick JO11-3 - sv 's-Gravenzande JO11-3 5-4 : Knappe overwinning van Quick

Gepubliceerd op 10 december 2016 door Rutger-Jan Schoen

Quick weet op het allerlaatste moment de overwinning te behalen !!

Wat een week was het voor de jongens van Quick JO11-3. Vorige week nipt verloren in een knotsgekke wedstrijd tegen Hercules en deze week een krappe maar prachtige overwinning op 's-Gravenzande. Aan vorige week wil ik niet al te veel woorden vuil maken. Behalve dan dat Quick in deze wedstrijd wederom de beter voetballende ploeg was. Quick kwam mooi voor met 0-2, maar gaf daarna te makkelijk de wedstrijd uit handen. De wedstrijd ontaardde hierdoor in een fysiek gevecht. Positief om te zien was dat Quick, hoewel een jaar jonger, sterker bleek dan Hercules. De spelers van Hercules bleken of kleinzerig of goede acteurs te zijn. De wedstrijd lag in de tweede helft zeker 8 minuten in totaal stil, maar de scheidsrechter had waarschijnlijk nog een afspraak want de extra tijd bedroeg 0 minuten?! Eindstand 4-3.

Dan deze zaterdag. Quick start scherp en overtuigend tegen de titelkandidaat uit het Westland. Al snel weet Luca de 1-0 te maken in een snelle counter. Quick speelt goed en verzorgd. Wel moeten ze alert en geconcentreerd blijven, want 's-Gravenzande blijkt bijzonder goede en snelle spelers in huis te hebben die gekomen zijn om 3 punten op Nieuw Hanenburg op te halen. Hoewel Quick goed blijft combineren laat de tegenstander ook hun klasse zien. Een razendsnelle omschakeling naar de aanval blijkt hun kracht! Hiermee weten ze in korte tijd 2x te scoren 1-2 !

Quick laat zien dat ze voetballend en als team gegroeid zijn. Met de juiste aanwijzingen van Bas blijven de jongens goed combineren en aanvallen vanuit een strakke organisatie. Hierdoor lukt het Luca om al snel weer de gelijkmaker binnen te schieten na een schitterende steekpass van Marius !  Na wederom een schitterende aanval die achterin begon en via Marius en de ijzersterke Lucas uiteindelijk Stijn bereikt die de bal knap binnenschiet 3-2. Kristo, Senna en Thijmen verliezen geen duel meer, en proberen de tegenstander zo ver mogelijk op te vangen. Voorin wordt er gestreden voor elke meter door Luca, Stijn en Mohammed, waardoor Quick in deze fase heerste. 's Gravenzande wist alleen nog de bal in ons doelgebied te pompen. Maar daar was onze Ashwan heer en meester!

De tweede helft vertoonde hetzelfde beeld. Quick bleef domineren en creeerde weer meerdere mogelijkheden. Het was dan ook verdiend dat Luca zijn derde treffer mocht vieren. 4-2. 's-Gravenzande had hier duidelijk niet op gerekend en begon nu wat agressiever en feller te spelen. Vol overgave wist de Westlandse ploeg er nu wat vaker gevaarlijk uit te komen. En dan blijkt dat ze niet voor niets nog geen punt hadden verspeeld. Het werd 4-4!

Maar Quick wilde de punten nu pakken! Door een uitstekende teamgeest wisten Mohammed, Lucas, Stijn, Luca, Marius, Senna, Kristo, Thijmen en Ashwan nog een keer alles uit de kast te halen waardoor in de allerlaatste seconde Thijmen de 5-4 binnenschoot !!

Goed gedaan jongens. Deze overwinning hebben jullie echt met z'n negenen behaald !