Quick JO11-3 sluit de competitie in stijl af !!

Gepubliceerd op 22 april 2017 door Rutger-Jan Schoen

Quick JO11-3 won vanmorgen hun laatste competitieduel tegen DUNO JO11-1 op overtuigende wijze!

Een laatste verslag van een nu al geslaagd seizoen voor een ieder die betrokken is bij QJO11-3 !!

Door allerlei omstandigheden heb ik helaas niet de tijd en moeite kunnen nemen om wekelijks een verslag te blijven schrijven. Maar ik wilde iedereen binnen Quick in dit laatste verslag op de hoogte houden hoe de jongens uiteindelijk het seizoen hebben afgesloten.

Na een voorzichtig begin van dit seizoen heeft Quick JO11-3, in een geheel nieuwe samenstelling, grote stappen gemaakt. Hercules en HBS waren in onze poule eigenlijk vanaf het begin de favorieten, maar ons team ontwikkelde zich zodanig dat zij zich op een gegeven moment ook in de titelstrijd gingen mengen. De uiteindelijke kampioen werd zelfs op eigen veld verslagen door onze jongens! Hetzelfde lot trof het sterke FC 's-Gravenzande. Maar na deze sterke fase volgde helaas een mindere periode. Dit gebeurt vaker in het voetbal en zeker bij opleidings-teams waarbij op ontwikkeling wordt ingezet.

Onze buren van HBS bleken dit seizoen wederom een ijzersterk JO11-3 te hebben en hebben eigenlijk alle topteams in onze poule (waaronder ook ons Quick) overtuigend in onderlinge duels verslagen. En zouden, eerlijkheidshalve, daarom eigenlijk de titel verdienen. Maar het blijft voetbal, dus ook in hun mindere periode hebben ze de titel verspeeld door punten te laten liggen tegen mindere tegenstanders.

Na deze mindere periode hebben de jongens toch weer de draad opgepakt en laten de laatste weken weer laten zien waar ze toe in staat zijn. Zo werd onlangs het gouden ei-toernooi op HBS gewonnen door HBS JO11-2 te verslaan! En hebben we op het 9x9-toernooi bij Westlandia ook mooie wedstrijden gezien.

Veel lof voor Bas Pieters en Thijn Keunen. Het is duidelijk dat onze coaches dit seizoen goed werk hebben verricht. Er is een team ontstaan wat in de eerste plaats vrienden zijn geworden. En die bereid zijn om keihard te werken voor elkaar en geen verwijten maken als het een keer wat minder loopt. Zeer belangrijke dingen om als team in de toekomst nog verder te groeien. We hebben dit seizoen veel wedstrijden gezien waarbij Quick verzorgd voetbal liet zien, gecombineerd met een gezonde agressie. Dit was wat Bas en Thijn wilden zien en dit waren wedstrijden waar de toeschouwers van hebben genoten.

Conclusie is dat het een prachtig seizoen is geweest en dat een ieder alweer zin heeft in de 9x9-competie volgend seizoen!