Quick JO11-3 - Quick Steps JO11-1: 7-1. "Quick swingt !"

Gepubliceerd op 28 januari 2017 door Rutger-Jan Schoen

De jongens van QJO11-3 hadden een lekkere week achter de rug. Twee goede trainingen en een doordeweekse oefenpot op een ijskoude woensdagavond in Leiden, tegen een zeer sterk DOCOS.

Vanmorgen ging het om de punten tegen Quick Steps. Een team wat we al meerdere keren in de vorige seizoenen zijn tegengekomen. Een leuke maar voor ons vaak lastige tegenstander. Een team wat behendigheid en fysieke kracht heeft. De uitwedstrijd werd weliswaar gewonnen, maar dat was een partij waarbij de jongens heel diep moesten gaan.

Hoe anders verliep de wedstrijd deze ochtend. Zonder, de helaas geblesseerde, Tijmen. Maar met invaller Jesse begon QJO11-3 onder leiding van Bas geconcentreerd aan de wedstrijd. In de eerste minuten liet Quick Steps zien dat ze voor de punten kwamen. Hun aanvallers waren snel en behendig, en wanneer ze de ruimte kregen zeer gevaarlijk. Je zou denken dat dit weleens wederom een zware wedstrijd gaat worden. Maar het tegendeel is waar. Quick had heel snel een antwoord op het spel van Quick Steps. De verdedigers Kristo, Senna en later ook Jesse wonnen hun duels, en gaven daarna een goed vervolg door naar voren te voetballen en zo de druk voorin te leggen. Doordat Marius zich weer uitstekend aanspeelbaar maakte en niet van de bal te krijgen was werd het steeds makkelijker voor Quick. De aanvallers Stijn, Lucas, Mohammed en Luca (die ook liet zien op de vleugel prima te functioneren) liepen zich goed vrij en hadden oog voor de bal en elkaar. Het gevolg was dat de jongens elkaar snel wisten te vinden. Daarbij was de concentratie en het tempo hoog, de passing sterk en de omschakeling na balverlies dik in orde. De toeschouwers konden genieten van een goed voetballend Quick.

De 1-0 viel na een strakke lage corner van Stijn, die Luca afrondde. Kort hierop moest Senna aan de noodrem trekken. De sterk spelende rechterspits van Quick Steps wist zich vrij te maken en dreigde van schuin voor het goal de 1-1 te gaan maken. Senna wist op het laatste moment, in volle sprint, nog een tackle op bal uit te voeren. Helaas raakte hij hierbij ook het onderbeen van de tegenstander. Kans weg en indirecte vrije trap tegen zou je zeggen. Maar de verder goed leidende scheidsrechter besloot anders, penalty.....!! Eerste keer dat ik dat meemaak bij een JO11-wedstrijd, maar eigenlijk ook wel weer terecht. En zo makkelijk is een penalty nemen tegen Ashwan ook weer niet. En dat bleek ook, hoewel de penalty niet slecht was ingeschoten pakte Ashwan hem zoals alleen hij dat kan. Het bleef dus 1-0. De 1-1 viel toch kort hierna bij een rommelig moment voor de goal waar niemand echt iets aan kon doen.

Maar Quick hield het initiatief en wist bij wederom een mooie aanval over rechts Lucas te bereiken, die zichzelf in stelling bracht en beheerst de 2-1 binnenschoot. Vanaf dit moment kun je zeggen dat er muziek kwam in het spel van Quick. Ashwan heerste achterin, waardoor onze verdedigers vooruit konden denken en en zo ook de aanval kon ondersteunen. De aanvallers op hun beurt schakelden razendsnel om zodat ze op deze manier weer hun verdedigende steentje bijdroegen en Quick Steps geen kans gaven om behoorlijk tot een aanval te komen.

Het tempo leek nog verder omhoog te gaan en Quick was nu ontketend. De beloning kwam voor Quick in mooie acties, aanvallen en natuurlijk treffers. Het publiek werd verwend. De volgorde weet ik niet meer, maar Marius bekroonde zijn sterke wedstrijd met een belangrijke en fraaie goal. Luca had een hattrick gemaakt door nog twee keer overtuigend het net te vinden. Senna maakte wederom een doelpunt door bij een corner de snelste en scherpste te zijn. En natuurlijk de heerlijke kopbal van Jesse! Maar bovenal vielen de doelpunten doordat Quick als team, met z'n allen, werkten en streden. Mohammed was voorin belangrijk door altijd aanspeelbaar te zijn met zijn perfecte aanname en balbehandeling. Stijn was continu gevaarlijk aan de flank en trok telkens de verdediging uit elkaar. Lucas was onvermoeibaar en gaf Quick Steps geen gelegenheid in hun spel te komen. Marius domineerde het middenveld. En Kristo beheerste achterin de organisatie, en gebruikte zijn snelheid en techniek zeer goed als middenvelder. Ashwan keept proffesioneel wat zijn werking heeft op het hele team.

We zullen twee weken op deze mooie wedstrijd moeten teren want volgende week staat er voor QJO11-3 geen wedstrijd op het programma.