Quick JO11-3 - Hercules JO11-1: 2-1 ;"Knappe overwinning van Quick"

Gepubliceerd op 20 februari 2017 door Rutger-Jan Schoen

Na een voetballoos weekend vorige week stond de topper tussen de nummers 1 en 2 van de competitie deze zaterdag op het programma. De titelfavoriet Hercules kwam op bezoek en Quick zou geen punten mogen verspelen om de tweede plaats vast te houden en bij winst op gelijke hoogte qua punten met Hercules te komen.

Hercules is een fysiek sterke ploeg die ook in staat is om goed te voetballen en er alles voor over heeft om te winnen.  Na een goede voorbereiding begon Quick geconcentreerd aan deze wedtrijd. In de beginfase bleken de teams behoorlijk in evenwicht en stonden allebei de ploegen goed georganiseerd. De verdedigers aan beide kanten maakten een hoop aanvallen onschadelijk en met een geweldenaar als Ashwan aan onze zijde ging Quick steeds overtuigender spelen. Het was misschien voetballend niet geweldig, maar daarentegen bleven de jongens geconcentreerd en met overtuiging spelen. Het gevolg was dan ook dat na een snelle omschakeling Marius Luca wist te bereiken, die met een fraai diagonaal schot de 1-0 op het scorebord zette! Hierna probeerde Quick door te drukken om de marge zo snel mogelijk te verdubbelen. Er kwamen wat mogelijkheden maar helaas gingen deze er niet in. Quick ging de rust in met 1-0 en Bas en Thijn konden de jongens voorbereiden op een pittige tweede helft.

Na het fluitsignaal voor de tweede helft bleek al snel dat het Hercules niet beviel om met 1-0 achter te staan. De koploper speelde een stuk agressiever en probeerde zo snel mogelijk de wedstrijd naar hun hand te zetten. Al vroeg in de tweede helft viel hierdoor dan ook de gelijkmaker, 1-1. Voor de toeschouwers was het nu spannend om te zien hoe Quick hiermee om zou gaan. Zou Hercules nu doordrukken of zou Quick in staat zijn om voor de volle winst te gaan!

Door deze tegenvaller liet Quick zich niet uit hun spel halen en wist ondanks het ruwe spel van de tegenstander toch te blijven voetballen. Niet veel later was het Stijn, die na eerst zwaar gehinderd te worden, op snelheid de Hercules-verdediging klopte en de keeper kansloos liet met een rake schuiver in de verre hoek: 2-1. Dit was te veel voor Hercules. De tegenpartij kon niet omgaan met wederom een achterstand en maakte de ene na de andere overtreding. Hierdoor was het niet meer echt een voetbalwedstrijd. Onze jongens hielden stand en lieten zien dus ook mentaal gegroeid te zijn! Iedereen werkte keihard voor elkaar en speelde naar volle vermogen. Echt veel kansen kwamen er voor beide partijen dus ook niet meer waardoor de wedstrijd eindigde dus in 2-1 voor onze jongens! En dat is een buitengewoon knappe prestatie waar jullie trots op mogen zijn.