Quick JO11-3 - HBS JO11-3 1-5 : Pijnlijke nederlaag voor Quick

Gepubliceerd op 29 november 2016 door Rutger-Jan Schoen

Deze zaterdagmorgen moest het gaan gebeuren voor de Haantjes !! Maar een gelukkig en slim HBS boekt uiteindelijk een dikke overwinning en pakt de koppositie.

Quick JO11-3 moest tegen directe concurrent HBS nu laten zien hoe ver ze zijn. Na een week goede training, en wederom een oefenwedstrijd tegen 1e klasser Voorschoten '97 (uitslag 5-6) was Quick goed voorbereid op de topper tegen de buren. Quick begon goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. Het veldspel was verzorgd en het was dan ook Quick die het meeste balbezit had. Er volgde meerdere mooie aanvallen en HBS kon eigenlijk alleen maar toekijken hoe Quick eigenlijk zeker 3 keer had moeten scoren. Maar als je jezelf niet beloond in het voetbal dan weet je dat je wel eens pech kan krijgen en er zelf een moet incasseren ! En dat gebeurde dan ook...Bij een spaarzame uitbraak bleek HBS zeer scherp te zijn. 0-1 !! Onverdiend, maar hij telde wel. Quick bleef echter de bovenliggende partij en gelukkig wist Marius met een geplaatst schot de gelijkmaker binnen te schieten. De rust werd behaald met een 1-1 stand.

Nog niets aan de hand, gezien het spelbeeld. Dacht iedereen....Maar in de rust hebben de trainers van HBS de tactiek aangepast waardoor we een hele andere wedstrijd kregen. HBS begon zeer compact (de spelers dus dicht bij elkaar, waardoor er minder ruimte is om bijvoorbeeld steekpasses te geven) en zette bovendien onze middenvelder (verbindingsspeler) met 2 man onder druk.  Aangezien Quick aanvallend wil spelen staan de meeste spelers vrij hoog (diep in het veld). Vervolgens schakelde HBS bij balverlies van Quick razendsnel om en kwam met een overtal aan aanvallers tegenover onze verdedigers en keeper Ashwan te staan. Hun aanvallers waren daarbij ook nog zeer effectief. Zo stond het dus opeens 1-2 !! Quick was nog dicht bij de gelijkmaker nadat een bal op de paal belandde na een corner. Maar het waren wederom de Kraaien die uit ditzelfde spelmoment met een pijlsnelle aanval de 1-3 maakte. Quick kwam deze klap niet meer te boven. En HBS counterde met veel overtuiging vrolijk door na een 1-5 eindstand.

Het is een wedstrijd geweest met 2 gezichten. De eerste helft was zeer behoorlijk van Quick, en bleek het voetballend beter te zijn dan HBS. Maar HBS bleek de tweede helft de slimmere ploeg te zijn en wist Quick flink pijn te doen. Belangrijk is nu om hiervan te leren...Het seizoen duurt nog lang genoeg om nog beter (en slimmer) te worden.