Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

KMD JO11-2 - Quick JO11-3 : "Quick pakt 3 dikverdiende punten"

Gepubliceerd op 14 januari 2017 door Rutger-Jan Schoen

Op deze gure en vroege zaterdagochtend speelt QJO11-3 een bijzonder puike pot!!

Na 2016 afgesloten te hebben met een 6-1 overwinning op GSC-ESDO moest QJO-3 in het nieuwe jaar al vroeg opstaan om in Wateringen de competitie te hervatten. Zonder Bas maar met alleen Thijn als coach moest het gaan gebeuren.

De jongens van KMD waren allemaal behoorlijk uit de kluiten gewassen. Zoals veel teams in het Westland bestond ook dit team uit grote tot zeer grote jongens!! Maar doordat dit bijna wekelijks het geval is maakt dit dus geen indruk meer op de jongens. En terecht, want als snel bleek dat Quick op alle fronten beter was als KMD. Bijna geen duel ging verloren en het spel speelde zich voor 90% op de helft van de tegenstander af. De verdedigers Senna, Thijmen en Kristo stonden lekker hoog zodat bij balverlies de duels uitgevochten werden ver van ons eigen doel. En kwam de bal een enkele keer toch door dan kon dit weer hersteld worden door de snelheid van onze verdedigers. 

Maar zoals gezegd was Quick voornamelijk bezig met aanvallen. Er waren vele kansen voor eigenlijk alle spelers, maar de bal wilde er maar niet in. Er waren meerdere redenen waarom Quick zichzelf maar niet beloonde voor het goede spel. Allereerst beschikte KMD over een goede keeper die niet op een foutje te betrappen viel. Daarnaast speelde de pech-factoor ook nog eens een belangrijke rol. Meerdere keren viel de bal of in het zijnet of op het net uitgestoken been van een verdediger. Maar er waren ook een paar momenten dat Quick de aanval net iets beter had kunnen afronden, door bijvoorbeeld bij een voorzet de bal iets meer terug laten vallen. Of door iets slimmer vrij te lopen het je medespeler makkelijker te maken je aan te spelen. Toch waren er zo veel kansen voor Quick dat het wachten was op die eerste bevrijdende treffer. En waar het eigenlijk 0-3 voor Quick had moeten staan bleek een afstandschot van KMD goed te zijn voor de 1-0. 

Quick bleek hier niet van onder de indruk en ging voluit om de gelijkmaker zo snel mogelijk te maken. Gevolg was dat KMD helemaal niet meer in het spel voorkwam. Weer volgde er velen kansen en weer ging ie er maar niet in. Thijn en de jongens bleven onvermoeid doorgaan en kregen toen eindelijk in het tweede gedeelte van de tweede helft waar het recht op had. Het was Marius die de bal van schuin voor het doel erin schoot. 1 -1 !!

Vastberaden om de drie punten mee te nemen bleven de jongens op jacht gaan naar nog een treffer. En ondanks de pech die hij had bij eerdere momenten was het Luca die als laatste zijn voet tegen de bal wist te drukken en de 1-2 aantekende. Hierna kroop KMD wat meer uit zijn schulp en wist via een paar counters toch even gevaarlijk te worden. Maar hierdoor kon Ashwan weer laten zien wat een talent hij bezit. Door op het juiste moment uit te komen en zijn doel te verkleinen wist hij de grootste kans van KMD op een doelpunt te voorkomen. Daarna voerde Senna nog een perfecte sliding uit op originele Italiaanse wijze waarbij hij de speler zo hard blokte dat deze een meter of drie de lucht in vloog. En bij de laatste corner van KMD was het Mohammed die de bal van de lijn af hield zodat Quick inderdaad de drie dikverdiende punten meenam naar Nieuw Hanenburg. 

Het was een heerlijke wedstrijd geweest die misschien iets minder spannend had hoeven zijn. Maar wel een wedstrijd waarin iedereen belangrijk is geweest en zijn bijdrage heeft geleverd. Lucas, die ondanks een blessure alles heeft gegeven en met zijn lichaam veel heeft moeten compenseren. Stijn die weer heeft laten zien een linksbuiten te zijn die iedere verdediger kan passeren. Thijmen die behalve als verdediger ook als aanvaller prima uit de voeten kan. En zo kan ik nog wel even doorgaan...

En doorgaan doen we volgende week uit tegen 's-Gravenzande, en als dat dan weer met dezelfde inzet en overtuiging gebeurt dan krijgt het publiek weer een leuke wedstrijd te zien,

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon