FC 's-Gravenzande JO11-5 - Quick JO11-3 : "Quick speelt moeizaam !"

Gepubliceerd op 23 januari 2017 door Rutger-Jan Schoen

"Keeper Ashwan is deze wedstrijd de absolute uitblinker bij Quick !"

Quick had deze ochtend de mogelijkheid om de tweede plek in de competitie in te nemen. Directe concurrenten in de top 3 namelijk Hercules en HBS speelden tegen elkaar vandaag. Maar dan zou er wel eerst gewonnen moeten worden van FC 's-Gravenzande.

Quick begon redelijk aan de wedstrijd en had in de eerste fase van de wedstrijd het initiatief. Er kwamen enkele mogelijkheden op de openingstreffer maar, net als vorige week, viel deze niet. 's-Gravenzande kroop gaandeweg wat meer uit hun schulp en zocht steeds brutaler de aanval. Alhoewel Quick in deze fase nog steeds kansen om te scoren kreeg viel het doelpunt ongelukkig aan de andere kant 1:0. Dit werd tevens de ruststand.

Quick zou van deze tegenstander moeten winnen, dus zocht het in de tweede helft de aanval. Quick trachtte de druk te verhogen maar makkelijk ging het niet. Maar dan toch, uit een hard en laag genomen corner was het Senna die beheerst de 1-1 binnenschoot!  's-Gravenzande bleef ook regelmatig aanvallen en was daarmee behoorlijk gevaarlijk. De verdedigers wisten samen met een excellerende Ashwan de lange aanvallers voorlopig nog van scoren af te houden. Nu zou Quick alle duels moeten winnen en door moeten drukken om de 1-2  te maken. Het wedstrijdbeeld was echter anders. Ook de tegenstander bleef de aanval zoeken en het volgende doelpunt zou zowel voor als tegen kunnen vallen. En alhoewel onze verdediging veel aanvallen onschadelijk maakte, viel hij dus aan onze kant: 2-1!

De jongens bleven hun best doen en gaven zich niet gewonnen. Aanvallend kwamen we met veel arbeid een aantal malen dicht bij hun goal maar scoren bleek een probleem. Zoals gezegd het ging allemaal erg moeizaam. De 2-2 viel uiteindelijk wel door een schitterende vrije trap van Marius! Maar meer leek er vandaag niet in te zitten. FC 's-Gravenzande bleek een brutaal ploegje en bleek erg goed in de omschakeling. Bij balverlies van ons voorin wisten ze snel hun voorhoede te bereiken. En deze stelde onze verdediging en keeper behoorlijk op de proef. Het was Ashwan die een aantal zekere tegendoelpunten wist te voorkomen door uitstekend keeperswerk ! Hierdoor werd 2-2 ook de eindstand !!

Wat valt er te zeggen over deze wedstrijd ? Het was niet slecht en het was niet goed. De werklust was er, maar de overtuiging wat minder. En dat is best vreemd. Want Quick had veel meer talent als dit 's-Gravenzande. Dit Quick moet zich bewust worden en overtuigd zijn dat ze beter zijn dan elke tegenstander.