Verslag van de wedstrijd Quick JO11-2 - VUC JO11-1

Gepubliceerd op 26 mei 2018 door Dorien Brugman

Door verslaggever: Thomas van Dam

We verzamelen vandaag op het zonovergoten Quick. De jongens weten wat ze te doen staat: winnen! Onze grootste concurrent Vredenburg speelt gelijktijdig, dus we zullen aan de bak moeten om het kampioenschap nog mogelijk te maken. Maar het kan nog, dus aan de slag.
De eerste helft gaat het spel gelijk op. Lars, de trainer heeft de jongens in de voorbereiding goed toegesproken. Onderschat de tegenstander niet en speel je eigen spel. Er waren in de eerste helft veel kansen voor de jongens, maar helaas gingen ze er nog even niet in. Ze speelden goed en snel over. Van Ayden, naar Mo, een pass naar Daniel en….. ah jammer! Zo waren er kansen die de jongens met hun snelle voetenwerk en goed overspelen creëerden. Bram, Bruno en Zeb hielden de achterlinie waterdicht en Ayden deed het geweldig in de goal. Dan is er de opmaat naar de eerste goal. Vanuit een vrije trap, kwam de bal via de voeten van Pim en een mooi duel weer in de voeten van Thomas en die knalde de bal erin: 1-0. Een mooie ruststand. Toch moest er in de pauze even een oppepper gegeven worden. Want we gingen voor de winst! Liefst 9-0.
Na de rust kwamen we dan ook weer helemaal in ons element. Vrij snel komt de bal voor uit een voorzet van Mo waardoor Morgan de 2-0 maakte. Heerlijk, dit is de bedoeling. En door. De sfeer zit er goed in en de mannen werken hard in de zinderende zon. Even is het spannend want de tegenstander komt recht op doel af, maar koelbloedig houdt Ayden de bal met zijn voet en het geluid van deze redding galmde over veld 4. Iedereen weer op scherp en door. Morgen scoorde vrij snel daarna de 3-0. Ook dit was het gevolg van heel mooi overspelen van alle jongens. De bal ging vanaf de achterlijn van Zeb en Bram, via het middenveld van Pim en Bruno en op de flanken Daniel en Thomas naar onze spitsen Morgan en Mo. Mooi voetbal. Mo moet helaas een mooie kans net naast zien gaan, maar hij stond precies op de goede plek na een voorzet van Morgan. Jammer, maar mooi voetbal. Dan verslapt de aandacht even en is daar de eerste tegengoal: 3-1. Kan gebeuren, maar we gaan door. De fans van Quick zitten ook helemaal in het spel en juichen langs de lijn. Ook Lars geeft de nodige tips. De scheidsrechter Craig heeft de wedstrijd onder controle. Dan is daar weer een kans voor Quick, 4-1 scoort Mo. Prachtig doelpunt met een voorzet van Morgan. Helaas vlak daarna weet de tegenstander de kansen te benutten. 4-2 wordt het en de jongens moeten blijven opletten. Speel je eigen spel, zoals Lars het ook zei. Net voor het einde weet de tegenstander nog een goal te maken, 4-3. Dan horen we het eindfluitje. Heel goed gedaan jongens! We gaan nog steeds voor het kampioenschap! Dus de volgende keer gaan we met deze winst op zak, gewoon keihard knallen.

Groeten van Thomas