Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Vandaag is een lekker zonnige dag, maar niet voor Quick JO11-2! (DSO JO11-2 – Quick JO11-2: 5-0)

Gepubliceerd op 21 april 2018 door Ed Fransen

Het ziet er allemaal veelbelovend uit als we (heel) erg vroeg in de ochtend aantreden op het mooie sportcomplex van DSO. De zon schijnt er al lustig op los. Nadat we zijn ingespeeld nemen we de aftrap voor een lekkere pot voetbal. Na de overwinning van vorige week voelen we ons goed en we zien de tegenstander van vandaag met vertrouwen tegemoet.

De eerste tekenen wijzen op een mooie pot, het spel vloeit heen en weer maar er zijn al mooie kansen als Daniel weer eens een prima rush langs de rechterkant van het veld produceert, de bal voor krijgt maar helaas verdwijnt de bal niet in het doel van DSO. Ook de daarop volgende kans voor Mohammed haalt t net niet.

Morgan, Bruno en trainer Lars zien vanaf de zijlijn dat we in deze fase niet veel geluk hebben met onze kansen. Als keeper heb ik ook nog veel te doen. Toch biedt DSO voldoende weerstand om ons niet te laten scoren en komen ze langzaamaan beter in de wedstrijd. Zeb, Bram en Pim doen hun uiterste best om de DSO voorhoede niet te dicht in mijn buurt te laten komen. We zijn er nog niet echt gerust op.

Een strakke DSO-voorzet belandt in de voeten van een van hun aanvallers en ik ben kansloos. Chips, 1-0 achter!
Daar hadden we even geen rekening mee gehouden. Het wordt nu tijd om druk te zetten en dat doen we dan ook. Thomas, Mohammed, Daniel, Pim, Zeb, Bram, allemaal spelen ze inmiddels zwaar op de helft van DSO en we blijven kansen creëren. Ze gaan er alleen niet in.

Sterker nog, een snelle counter van DSO is treft doel en ondanks dat het team inmiddels is ververst met Morgan en Bruno (gelukkig is ie er weer bij) moeten we de rust in met een 2-0 achterstand. Potjandosies!

Na de peptalk van trainer Lars en de bemoedigende woorden van JO11-2 Groupies beginnen we aan de tweede helft. Helaas spelen we nu tegen de, inmiddels fors schijnende zon in, altijd lastig voor een keeper. Het was lekkerder geweest als we voor hadden gestaan maar het is niet anders. Met frisse moed gaan we er weer tegenaan.

Het wil ook in de tweede helft echter maar niet lukken. Morgan, Daniel, Mohammed, Pim, Zeb, Bruno en Bram, Thomas (yep iedereen van het team dus!), allemaal hebben ze op enig moment in de tweede helft kansen en komen we er dichtbij. De bal wil er gewoon niet in.

DSO laat zich de kaas niet meer van het brood eten en weet hun kansen beter te benutten dan wij.

Het wordt voor ons van kwaad tot erger en om een lang verhaal kort te maken; na een mooie aangesloten reeks van 6 winstpartijen keren we huiswaarts met een 5-0 nederlaag aan de broek.

Gelukkig schijnt de zon nog steeds volop maar echt vrolijk worden we er niet meer van. De groupies proberen nog van alles om de moed erin te houden maar voor ons is het uithuilen en opnieuw beginnen.

Om een voetbalterm te gebruiken: “we gaan onszelf opnieuw uitvinden”, vandaag was een pijnlijke maar nuttige ervaring waar we sterker uit gaan komen. Onze volgende tegenstander kan zijn borst alvast nat maken, wij zijn getergd om een en ander recht te zetten. Let maar eens op!

Keeper Ayden

(verslag is geschreven door ghostwriter papa Ed Fransen omdat Ayden te teleurgesteld is om iets uit zijn pen te laten vloeien)

 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon