Quick JO11-2 thuis tegen ARC JO11-2 – 2 september 2017: 11-0!

Gepubliceerd op 02 september 2017 door Dorien Brugman

Op een zonovergoten zaterdag 2 september 2017 stond JO11-2 weer klaar voor de eerste wedstrijd van het seizoen, thuis bij Quick op veld 4. De sfeer was goed, alle voetballertjes hadden er weer ongelooflijk veel zin in. De trainers Philip en Lars hadden de jongens de afgelopen weken lekker laten afzien bij de trainingen. Ook de ouders waren klaar voor een potje positief aanmoedigen. Na de aftrap vlogen de kansen onze toppertjes om de oren. In de eerste minuut gingen ze al recht op doel af (eerst zonder een treffer), maar in de derde minuut maakte Pim – zelfs met de veters los – de eerste treffer. Hupsakee 1-0 in de pocket. De jongens maakten de tegenstanders helemaal gek door ze superknap van links naar rechts, van voor naar achter het veld te laten zien. Vol trots juichte de zijlijn voor de kansen die kwamen. En het resultaat volgde. Vrij snel maakte Morgan 2-0 met een technisch knappe goal. Maar zonder voorzetten geen doelpunten, dus ook Daniel moet genoemd worden. Zijn snelle voetenwerk en dat van Bruno, Bram, Mo en Zeb maakte in deze wedstrijd het verschil. De jongens lieten in de minuten daarna een mooi staaltje voetbal zien. Bram verdedigde met grote inzet het doel van Aiden en liet geen bal over de middellijn een echte kans worden. Mo liet technisch hoogstaande trucjes zien waarmee de tegenstander langzaam gek werd en Thomas kort na elkaar twee kansen kreeg die allebei voluit een doelpunt opleverden. De eerste (3-0) was bedoeld als voorzet maar vloog zo in het doel. De tweede (alweer 4 -0) was een spijkerhard schot van Thomas, die het volgende punt opleverde. De wedstrijd ging als gepland. Rustig en tevreden keken de trainers Philip en Lars vanaf de lijn toe en konden trots zijn op het uitstekende werk van onze jongens. De enige echte kansen van de tegenstander werden door topkeeper Aiden met gemak uit ons doel gehouden. De verdediging door Bruno was uitstekend en de snelheid van Bruno maakte dat voordat de bal van de tegenstander een kans kreeg deze al weer was onderschept. Daniel zocht voortdurende de breedte van het veld en Pim, vloog fanatiek, met de veters los razendsnel over het veld en wist de bal in te gooien voor voordat de scheidsrechter de fluit had opgeborgen. Net voor het einde van de eerste helft, maakte Pim de 5 -0! Een handig tikje en hupsakee weer een punt erbij. Na een korte limo pauze en nog een paar goede instructies kwam het team in de tweede helft weer vol vertrouwen het veld op. Deze keer met Zeb er weer bij, die met frisse energie het team versterkte. Ook deze kanjer ging vol enthousiasme aan de slag voor het team en speelde de bal vlotjes rond met een paar uitstekende voorzetten, zoals ook Daniel, Bruno, Mo, Bram, Thomas, en Morgan knap lieten zien aan de tegenstander hoe je dat doet. Net gestart in de tweede helft maakte Thomas 6-0! Mo zag zijn kans schoon en scoorde met een ongelooflijke effectbal de 7-0. Hij had de smaak te pakken en scoorde vrijwel direct daarna 8-0. De tegenstander, waarvan de keeper uitstekend zijn doel verdedigde, zakte de moed in de schoenen. Maar onze jongens waren nog niet klaar. “Laat ze geen doelpunt maken” klonk het vol vertrouwen voor het doel van Quick. Aiden bleef koel en terwijl de tegenstander hard werkte, schoot Thomas met een panna de 9-0 er in. Maar onze jongens waren nog niet klaar. Morgan kreeg het voor elkaar om met uitstekende voorzetten van Daniel en uitstekend voeten- en overspeelwerk van de middenvelders en verdedigers de 10-0 te maken. Tot de laatste seconde werd er doorgespeeld en terwijl de wedstrijd meer dan gestreden was en de tegenstander de moed inmiddels had opgegeven werd in de laatste minuut door Morgan de laatste tik uitgedeeld: 11-0. Een geweldige eindstand!
Een goed begin van onze toppertjes. Een prachtige wedstrijd, een geweldige sfeer in het team. Op naar de volgende wedstrijd in deze reeks die voor Quick JO11-2 niet mooier had kunnen beginnen.

De ‘reporter van deze week’, Thomas