IJskoud de beste! Honselersdijk JO11-1 – Quick JO11-2 : 1 -6 (Bespiegelingen van een kletsnatte keeper)

Gepubliceerd op 09 december 2017 door Ed Fransen

Heb er best wel zin in vandaag. Samen met pap vanmorgen naar Honselersdijk gereden. Na de vrolijke feestmuziek in de kantine nog even stiekum naar de hockey-meisjes gekeken en nu word ik ingeschoten door Pim en Morgan.
Zij staan eerste wissel en warmen mij alvast een beetje op. De rest van ons team is al druk bezig met de aanwijzingen van coach Lars die vandaag de klus in zijn eentje moet klaren.

Een beetje warm worden is best nog wel een dingetje want het ziet er niet goed uit. Als ik naar de lucht kijk, belooft dit niet veel goeds en het is koud.

Maar niet getreurd, de aftrap is inmiddels genomen. Opletten dus! Het regent inmiddels een beetje, rekening houden met een gladde bal. Ben benieuwd of ik het vandaag druk krijg. Tsjakka, Thomas scoort bijna. Dat belooft wat. Aaah, Honselersdijk breekt gelijk terug met een gevaarlijke counter. Koppie erbij, ik moet aan de bak. Pffh, gelukkig had ik ‘m. Lekker beginnetje. Snel de bal weer in het spel en opbouwen, Thomas accelereert. Wow, een counter van jewelste en Thomas scoort! Ha, 0-1! Dat is een lekker begin zeg. Honselersdijk neemt de aftrap maar onze voorhoede en in het bijzonder Daniel zet onmiddellijk druk en Honselersdijk komt er niet lekker uit. Sterker nog, Mohammed scoort bijna! Prima, zolang de bal daar blijft, hou ik in ieder geval lekker de nul.

Oeps, had ik niet moeten zeggen. Honselersdijk komt er bijna doorheen maar gelukkig houden Bruno, Zeb, Bram en ik het hoofd koel (en inmiddels heel erg nat) en kunnen we de bal weer richting onze voorhoede manouvreren. Daar heeft Thomas het op zijn heupen gekregen en na een fantastische rush over links laat hij de 0-2 aantekenen. Lekkerrrrr!

Het klinkt gek maar gelukkig komt ook Honselersdijk er af en toe doorheen en moet ik in actie komen want ik ben inmiddels drijfnat en ijskoud.
Onze defensie is goed op dreef en staat als een huis. Het spel golft op en neer maar er wordt niet meer gescoord en gelukkig fluit de scheids voor de rust. Weet niet hoe de rest van het team zich voelt maar ik ben inmiddels doorweekt. Zullen we het gewoon bij 1 helft houden en de wedstrijd staken?

De scheids hanteert gelukkig een korte pauze zodat we niet verder verkleumen en de tweede helft is onderweg. Onder spartaanse omstandigheden blijft ons team gelukkig goed spelen en Mohammed scoort de 0-3! Hatsjekidee! Ok, scheids, afronden dan maar? Nop, we gaan door. Ik zou ook wel een sprintje a- la Daniel willen trekken om een beetje warm te worden maar ja, dat staat een beetje raar. Dus toch maar volhouden en een beetje heen en weer dribbelen in mijn eigen strafschopgebied. Oeps, gelukkig is Bram bij de les als Honselerdijk een goede kans bijna benut. Hij haalt de bal van de doellijn haalt en werkt m weg. Wel scherp blijven, alleen dan lukt het om de nul te houden.

Na een lekkere aanval scoort Morgan de 0-4! Kijk, da’s een comfortabele voorsprong. Zou het lukken vanddaag? Aaaah neeee, persen die rakkers van Honselersdijk er toch een mooi uitgespeelde aanval uit met dito doelpunt. Chips, dus niet de nul gehouden.

Maar niet getreurd, ondanks de harde wind, de stromende regen en hier en daar een natte sneeuwvlok zijn Zeb en Bruno goed bezig als spil in de opbouw en krikken Morgan (1-5) en Pim (1-6) de score verder op. Het is doorbijten maar dan fluit de scheids eindelijk. Einde wedstrijd, iedereen is blij dat we vandaag geen penalties nemen. Drijfnat, maar best wel happy verlaten we snel het veld. Gelukkig is het warm in de auto terug naar huis!

Vandaag waren wij ijskoud de beste!

(keeper Ayden na de warme douche)