Spectaculaire comeback van JO11-1

Gepubliceerd op 10 maart 2018 door Ruud Nobel

De lente is in aantocht, en het begint ’s morgens alweer vroeg licht te worden. Dat was ook wel nodig, want we moesten voor dag en dauw op om een wedstrijd te gaan spelen in Delft Noord. Het was het tweede team van DHC, maar dat was zeker geen garantie voor succes, want dit team stond na twee wedstrijden op 4 punten, en Quick maar op 3.

De ziekenboeg was gelukkig alweer wat leger, want Kristo was na een flinke griep gelukkig weer van de partij. Marius was uiteraard nog niet hersteld, maar wel aanwezig om zijn team aan te moedigen. Thomas mocht na zijn sterke optreden van afgelopen woensdag weer invallen, waarvoor hartelijk dank. Youssef was zo goed als hersteld van zijn enkelblessure.

Het had flink geregend, maar gelukkig mochten we op het hoofdveld spelen. De temperatuur was goed, dus niets stond opnieuw een mooie competitiekraker in de weg.

De beginfase was duidelijk voor Quick met kansen voor Jelmer en Ties, maar dit leidde niet tot een doelpunt. Helaas was het bij de eerste kans van DHC wel raak, en zo stonden we na 5 minuten met  1-0 achter.

DHC wist ons in de daaropvolgende fase goed onder druk te houden, waardoor Quick noodgedwongen de lange bal moest hanteren. Dat was af en toe best gevaarlijk met de snelle Ties voorin, maar het deed wat onwerkelijk aan.
Kansjes waren er voor Stijn (over), Ties (zijnet) en samen waren zij nog bij een aanval betrokken waarbij het schot van Stijn geblokt werd, en Ties de rebound naast schoot.

De thuisploeg kreeg kansen via een vrije schop (over), en bij een scrimmage was er een katachtige reflex van Ashwan nodig, om de achterstand voor de rust niet te laten verdubbelen.

Na de benodigde tactische aanwijzingen, ging Quick in het begin van de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Daarbij werd het nodige risico genomen, en DHC profiteerde van de geboden ruimte. Tot onze grote opluchting zagen we de eerste bal nog voorlangs gaan, maar bij de tweede kans was het wel raak (2-0).

In een competitie waar alle teams zo dicht bij elkaar staan, is het verschil tussen een nederlaag niet alleen 3 punten, maar ook een enorme sprong voorwaarts of achterwaarts op de ranglijst.  Als we dus bij wilden blijven, moest er wat gebeuren.

We werden vrij snel op onze wenken bediend, want uit een mooie voorzet van Thomas wist Ties de aansluitingstreffer te maken (2-1).

Dit gaf weer extra motivatie om er nog een schepje bovenop te doen. Youssef probeerde het van afstand, maar zijn schot ging over het doel. Hij kreeg opnieuw de kans na een voorzet van Ties, en ditmaal was het wel raak (2-2).
Zou het dan toch nog mogelijk zijn om met 3 punten naar huis te gaan? Een vrije schop van Senna werd van de lijn gehaald. Hetzelfde gold voor een vrije schop van Kristo. De blauwwitten zagen hier een handje bij gebruikt worden, maar de scheidsrechter wilde hier niets van weten.

De spanning en de emoties liepen hoog op, en de enige die de rust bewaarde was de scheidsrechter. Ashwan had een geweldige redding nodig om een nieuwe achterstand te voorkomen.

In het volgende knotsgekke moment werd Youssef omver gekegeld. Er lagen ook twee spelers van DHC op de grond, maar de bal rolde door en belandde voor de voeten van Luca, die niet aarzelde, en van een flinke afstand de bal over de verraste keeper heen schoot (2-3).

Het werd nog even spannend, maar Quick hield stand, en zo konden we na woensdag tegen SC Feyenoord, vandaag opnieuw 3 punten mee naar huis nemen, waardoor we in één keer van de 9e naar de 4e plaats zijn gestegen.

Een mooie teamprestatie, en het zal weer het nodige vertrouwen geven voor de wedstrijd tegen hekkensluiter Sparta (AV). Eerst nog even trainen, en woensdag oefenen tegen DOCOS uit Leiden.

Ruud Nobel

Overige uitslagen:

Sparta (AV)                             -            Zwervers cvv          3-4
FC ’s-Gravenzande                -            Alexandria’66          2-7
Feyenoord SC                        -            Feyenoord JO10     0-5
SJC                                        -            Nieuwerkerk            3-3
FC Lisse                                 -            Katwijk                    3-2