Slordig JO11-1 verliest van efficiënt HVV

Gepubliceerd op 22 januari 2018 door Ruud Nobel

In afwachting van de nieuwe competitie, worden er nog twee wedstrijden en een inhaalwedstrijd gespeeld. Hoe nuttig dat is, zal in het vervolg van het verslag blijken.

Afgelopen zaterdag was HVV de tegenstander. Iedereen was weer van de partij. Sterker nog, we hadden een gast in ons midden in de persoon van Sabri uit de JO11-3, die een snuffelstage mocht doen bij de JO11-1. Het was niet de minste tegenstander waar hij zijn debuut tegen mocht maken, want HVV was in de hoofdklasse op de eerste plaats geëindigd.
De warming-up moest op een minuscuul klein stukje gras worden afgewerkt, hiertoe gedwongen door een strenge vertegenwoordiger van de thuisploeg.

Quick begon de wedstrijd nog wel aardig, al kon er weinig gevaar worden gesticht voor het vijandelijke doel. Er is de laatste weken veel aandacht besteed aan het samenspel.  Op de training leidt dat soms tot oogstrelende combinaties, maar tijdens de wedstrijd leidde dit vaak tot slordig balverlies.

Senna moest het speelveld al snel verlaten met een blessure, en ook Lucas moest even een tijdje aan de kant bijkomen, nadat hij een tikje had gekregen, zodat Sabri direct voor de leeuwen werd gegooid op de middenachter plaats, wat hem trouwens prima af ging.

Het spel van HVV was weliswaar niet spectaculair maar wel dodelijk effectief. Elk foutje van Quick leidde onmiddellijk tot een gevaarlijke kans, omdat ze met twee of drie slimme passes iemand vrij voor de keeper wisten te krijgen. Zo ontstond ook het eerste doelpunt (1-0).

Youssef speelde een prima wedstrijd gisteren, en als beloning mocht hij de gelijkmaker aantekenen (1-1). Een beetje geluk kwam er wel bij kijken, want zijn schot werd van richting veranderd, zodat de keeper kansloos was.
We waren nog niet klaar met opgelucht ademhalen, toen HVV de voorsprong alweer terug had (2-1). Marius had ons opnieuw op gelijke hoogte kunnen brengen, maar hij koos voor een voorzet in plaats van een schot. Stijn kon zijn grote teen er net niet tegenaan krijgen.

HVV dacht de voorsprong uit te bouwen, maar de spits had als een moderne variant van Maradona (‘de hand van God’) de bal op een niet reglementaire manier gescoord. Dit was gelukkig ook geconstateerd door de uitstekende scheidsrechter in zijn opvallende roze shirt.

De vrije schop die ons werd toegekend werd echter zo slordig genomen, dat HVV de bal onmiddellijk weer kon onderscheppen, en zo stond het alsnog 3-1.

De speech van Laurens had niet het gewenste effect in de rust. In de tweede helft kwam Ties, maar zijn individuele acties hadden geen succes, omdat hij met een zeer sterke verdediger te maken had, die hem er niet één keer langs liet gaan.
HVV bleef ook in de tweede helft op zeer efficiënte wijze de fouten afstraffen, zodat we uiteindelijk genoegen moesten nemen met een 6-1 nederlaag.

Een wijze les, want tegen dit soort tegenstanders moet je een uur lang geconcentreerd voetballen als je een kans wilt maken. Complimenten ook voor de tegenstander, die een fysiek sterke ploeg hebben, en bijna elk foutje hebben afgestraft.

Volgende week spelen we tegen HBS.

Ruud Nobel