Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick JO11-1 - Schipluiden JO 11-1 4-0 "Quick neemt laat afstand "

Gepubliceerd op 14 maart 2017 door Marcel de Kler

Carbon Copy

Vreemd eigenlijk, je stuurt een mail met een cc aan iemand anders dan de ontvanger. Dat cc staat voor carbon copy wellicht niet voor iedereen bekend.
Carbon Copy betekent niet meer dan een kopie door middel van een karbon papier.
Onze jongens zullen hier waarschijnlijk weinig van begrijpen “kopie maken” “carbon papier”. Het komt neer iets opschrijven op een papier met daaronder een doordruk-vel. Zo heb je direct een kopie zonder een kopie met een apparaat te maken. Of te scannen zou je nu zeggen.

Genoeg over de techniek van het doordrukken / kopiëren. Maar de aanleiding is voor de E1-volger natuurlijk bekend....
De thuis-wedstrijd tegen Schipluiden kende exact eenzelfde scoreverloop als de eerder gespeelde uit-wedstrijd. Namelijk 0-0 met rust en een eindstand 0-4 of 4-0.

Het vorige verslag dan ook gelijk maar kopiëren?
Nee, gelukkig is er toch nieuws te melden en niet alleen een herhaling van zetten dus.

Veld 1 was het decor van de wedstrijd. In tegenstelling tot de uitwedstrijd begon Quick direct met goed, verzorgd voetbal.
2x werd de lat geraakt, een paar 100% kansen. Het was een leuke eerste helft. Uit was dat anders! Slaapwekkend was toen die eerste helft. We hebben de foto’s gelukkig nog.
Doelpuntloos gingen de jongens dus ook nu aan de thee. Quick veel sterker maar nog geen goals dus.

Rustig blijven is dan het devies, gewoon de voetballende oplossing blijven kiezen. Schipluiden moest de gaten blijven dichtlopen.

Dat “gaten dichtlopen” kost veel kracht. Het werd duidelijk in de tweede helft waarin Quick iets minder speelde, maar steeds meer ruimte kreeg.
Rens was de juiste man op de juiste plek om Quick op voorsprong te schieten. “Dat smaakt naar meer” moet Rens gedacht hebben, om vervolgens ook voor de 2-0 te zorgen.
Gelegenheids rechtsbuiten Tymo maakte van de gelegenheid gebruik om een voorzet tot doelpunt te promoveren. 3-0. Nog was de koek niet op....
Mick draaide snel en kort en schoot uit de draai knap de 4-0 binnen.

Een verdiende zege van Quick op Schipluiden, een mooie basis voor het vervolg van de competitie tegen GDA. Laten we die Carbon Copy er in dit geval ook gewoon maar inhouden.....

Sportieve groet,
Benno

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon