Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick JO11-1 - LYRA JO11-1 2-2 "Quick speelt met vuur en gelijk"

Gepubliceerd op 05 april 2017 door Marcel de Kler

"Linke Loetje"

Of ik niet “Linke Loetje” was klonk het vroeger vermanend. Het betekende eigenlijk dat ik een gevaarlijk spelletje speelde. Onnodige risico’s nam...
Nader onderzoek leert dat “Linke Loetje” iets anders betekent, “google” het maar eens. Eerst zie je dat het een restaurant in Schagen is, daarna leer je, dat “Linke Loetje” een Amsterdams woord is voor een slim iemand.
Misschien zijn de betekenissen van “Linke Loetje” wel treffend voor de wedstrijd die Quick E1 tegen LYRA E1 speelde.....

In het achterhoofd zat nog de uitwedstrijd, een souvereine zege met 0-6. Maar het liep anders op het knalharde kunstgras op veld 4.

De wedstrijd begon goed voor Quick, snel werd duidelijk dat er voetballend perspectief lag tegen de “Lierenaars”. Quick kreeg een goede kans, alleen op de keeper af. Er vielen ook een aantal schoten te noteren.
Quick werd gaandeweg de eerste helft een beetje “Linke Loetje” versie, onnodige risico’s, slordig. Balverlies, passing niet altijd zuiver. “Linke soep” dus! LYRA kreeg een aantal kansen. Het liep een paar keer maar net goed af.
Toch was het geluk van “Linke Loetje” Quick vlak voor rust wel een keer op. LYRA speelde een aanval over rechts knap uit en scoorde met een diagonaal schot. Met 0-1 gingen de heren aan de limonade.

Het was duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt moest worden om de wedstrijd te doen kantelen.

De tweede helft vonden er een aantal omzettingen plaats in de ploeg. Maar eerst viel er nog een tegendoelpunt te noteren...
Een vrije trap van LYRA werd niet direct op het goal geschoten maar belandde op het hoofd van een LYRA-aanvaller die knap raak kopte. 0-2 derhalve.
“Linke Loetje” Quick bleek nu inderdaad een slim iemand! En slim iemand die begreep dat er meer nodig was om een resultaat te boeken tegen de sterke, stugge, Westlanders.
Quick deed er nog een schepje bovenop. Het leidde tot druk op het doel van LYRA.
Spoedig leverde het resultaat op. Lucca tikte een lage voorzet beheerst binnen. 1-2 en direct ging Quick op zoek naar meer.
De aanvalslust van Quick leverde ook voor LYRA nog een aantal grote mogelijkheden op. Nick en ook de verdediging konden een aantal keren gevaarlijke situaties net de baas.
Toch zorgde Quick voor de 2-2! Een hoog schot werd juist voor de handen van de LYRA-keeper door een LYRA-verdediger in het goal gekopt. 2-2 en nog vijf minuten te spelen.
Nog een goede kans viel te noteren voor Quick, maar helaas geen goal.

Gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel misschien ook wel terecht. Quick knokte zich knap terug in de wedstrijd en had daarentegen niet tegen een achterstand aan te hoeven lopen.
Volgende week wacht Wippolder op Quick.
“Linke Loetje” weet inmiddels dat Quick weer vol aan de bak moet en dat resultaten uit het verleden....

Sportieve groeten,
C

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon