Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick JO11-1 internationaal Pfingst-cup toernooi in Duitsland

Gepubliceerd op 22 mei 2018 door Ruud Nobel

Afgelopen vrijdag was het dan zover, rond het middaguur vertrok de JO11-1 met aanhang naar Duitsland om een groot (totaal 300 clubs!) internationaal toernooi in Dusseldorf e.o. te spelen. Helaas zonder onze trainer/coach Laurens, die een kampioenswedstrijd met zijn Die Haghe 1 moest spelen (1-1, dus nog steeds geen kampioen) en de onfortuinlijke Jelmer, die donderdag zijn teen brak !

Maar met de trainers Tijn Keunen en “good old” Bas Pieters was de kwaliteit m.b.t. de leiding van het team gewaarborgd. We hadden voldoende spelers op dit 7x7-toernooi, maar we konden ook nog een beroep doen op Lucio, het broertje van Senna.

De aankomst was omstreeks 16:00 uur in Hotel Tryb, gelegen in Wuppertal. De jongens namen gelijk een verfrissende duik in het zwembad en de ouders namen een drankje op het terras. Damiano, als deskundig horecaman, was zo attent om de culinaire leiding op zich te nemen en regelde een restaurant in Wuppertal. Vanuit Nederland was het diner voor de dag erop ook al door hem geregeld. Het is dan ook geen verrassing dat het op gastronomisch gebied een Italiaans weekend is geworden, waar uiteraard niemand problemen mee had.

Na terugkomst in het hotel gingen de jongens gelijk hun nachtrust pakken daar er de volgende dag om 7 uur verzameld werd in het zwembad. Die dag moesten de jongens 4 poulewedstrijden spelen om op basis daarvan in de championspoule (1 en 2), silberrunde (3) of nog lagere poules (4 en 5) terecht te komen. De eerste wedstrijd was gelijk tegen een van de sterkste teams van het toernooi namelijk VFL Bochum, die bekend staan om hun jeugd, die sterker is dan Dortmund, Schalke etc. uit die regio. Quick begon, ondanks de frisse start van de dag, niet scherp genoeg en werd daardoor eenvoudig weggezet met 0-4. De 2e wedstrijd tapten de jongens uit een ander vaatje en werd er verdienstelijk gespeeld wat resulteerde in een gelijkspel. De wedstrijd erop werd er gewonnen en de laatste poulewedstrijd tegen het sterke Spartak Trsvna (BVO) uit Slowakije wederom gelijk gespeeld (waar winst mogelijk was). Dit leverde uiteindelijk een 3e plek op. Dus deelname aan de Silberrunde.

Een zeer acceptabel resultaat gezien het sterke deelnemersveld. De eerste wedstrijd voor deze ronde werd nog die zaterdagmiddag gespeeld op het terrein waar we waren (Fc Velpert). En waar we dachten dat de jongens de goede flow te pakken hadden gebeurde helaas het tegenovergestelde. De jongens begonnen deze wedstrijd toch niet geconcentreerd genoeg waardoor er (te) gemakkelijk werd verloren. Het was natuurlijk een vermoeiende dag geweest, de jongens hebben toch goed hun best gedaan en tegen sterke tegenstanders gespeeld uit andere landen. De resultaten en prestaties waren afwisselend, maar dat deze ervaringen hun uiteindelijk ten goede zullen komen is zeker.

Tijd voor ontspanning, wederom een duik in het zwembad en vervolgens naar Wuppertal om bij Restaurant & Bar “Celona” een drankje met wat hapjes te nuttigen. De jongens eigenden zich al snel een plekje toe om nog wat te ballen en de ouders en begeleiding genoten van de zon, drank en gezelligheid! Zo rond 18:30 u gingen we richting Restaurant “Amalfi”, een Italiaans restaurant op niveau. De gerechten en wijnen waren heerlijk en ook de jongens deden zich tegoed aan pasta en pizza! En waar de ouders nog aan het natafelen waren gingen de jongens op het pittoreske plein een verstopspel spelen. Dit gebeurde zo fanatiek dat men zelfs elkanders kleding en schoenen aantrok om de “buuter” te misleiden. Vervolgens nog een ijsje voor de boys en toen richting hotel. Moe en voldaan gingen de jongens slapen. Sommige ouders namen nog een drankje in de bar om de dag af te sluiten.

De volgende middag vervolgden we het toernooi tegen het thuisteam dat een wildcard had voor de Silberrunde. Dit team was duidelijk een maatje te klein voor deze ronde. Quick heerste en scoorde aan de lopende band. Het team, en met name de voorhoede, waren erop gebrand om Lucio een doelpunt te laten maken als bekroning op zijn goede optredens in de JO11-1. Het was dan ook mooi om te zien dat dit na een fraaie aanval gebeurde middels een diagonaal schot in de bovenhoek.

De volgende wedstrijd tegen het sterke Goteborg (BVO) uit Zweden was weer een hele andere. Quick speelde sterk en gedisciplineerd en leek de wedstrijd met 1-0 te gaan winnen. Helaas keurde de scheidsrechter een doelpunt uit een vrije trap van de tegenstander toe die alleen hij over de achterlijn zag gaan. 1-1 dus….

De daaropvolgende wedstrijd tegen de oudste profclub van de wereld, namelijk het Engelse Notts County moest daarom gewonnen worden. Maar helaas bleek deze latere winnaar van de Silberrunde (140 ploegen) een maatje te groot. Bas en Tijn hadden de jongens scherp gezet, maar na een aardig begin van Quick trokken de Engelsen de wedstrijd toch naar zich toe. Met gedreven en gedisciplineerd spel wisten ze 3x te scoren. Jammer en balen, maar ook hiervan kan men leren.

De volgende ronde…..MSV Duisburg. Een mooie tegenstander wederom, en alhoewel Quick het betere van het spel had wisten de Duitsers met een enkel minder moment van Quick wel raad….0-1.

Uiteindelijk wist Quick de allerlaatste wedstrijd te winnen met 1-0, waardoor de jongens middels een ingewikkelde rekensom de 39e plaats hebben bereikt in de Silberrunde die uit 140 deelnemers bestond. En hiermee een waardig slot aan het toernooi hebben gegeven.

Al met al is het een fantastisch weekend geweest waarin de jongens een onvergetelijke ervaring hebben opgedaan. Zowel op het veld als daarbuiten hebben ze zich als een team gedragen.

Speciale noemenswaardigheden: Sunil, die ons heeft aangedragen voor dit toernooi en e.e.a. heeft geregeld. Top en dankjewel! Damiano, die niet alleen onze culinaire gids was, maar ook onze wedstrijdsecretaris, hierdoor waren we op de juiste tijd op de juiste locatie overdag en s’avonds! Super! Bedankt. Tijn en Bas, die de leiding namen en hadden over de jongens gedurende de hele dag. Jullie zijn goud! Dank jullie wel. En verder iedereen die ik vergeten ben en iedereen die mee was! En wellicht volgend jaar weer een buitenlands avontuur…

Denny Bol

 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon