Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick JO11-1 - HBS JO11-1 0-0 "Status quo in de bosjes van Pex"

Gepubliceerd op 25 april 2017 door Marcel de Kler

Doelpuntloos Duel

Een bewogen week ligt achter ons. De schoonheid van de sport kennen we al, het brengt prachtige woorden en veel gevoelens met zich mee.

“Non lo so, non c’è la faccio! Non ho parole amico mio…..” Het waren de woorden van Vicenzo Nibali na het verongelukken van Michele Scarponi (Italiaans wielrenner) tijdens een trainingsritje op diezelfde zaterdagochtend. “Ik weet t niet, ik kan het niet,. Ik heb er geen woorden voor goede vriend.....”. Vochtige ooghoeken, 2 keer slikken, dat kwam goed binnen....

Maar dichterbij zijn er ook mooie woorden die alles in het gewenste perspectief zetten. Om Daan’s woorden in de Whatsapp niet verloren te laten gaan, een gedeeltelijk citaat:
“Dit is een kans die niet voor velen is weggelegd en hoogstwaarschijnlijk is het ook een once in a lifetime chance om op deze manier kampioen te worden.
Toch moeten we onze kanjers niet zenuwachtig maken. Ze zullen nerveus zijn en dat is niet gek maar laat ze beseffen welke prestaties ze al neergezet hebben. We hebben soms met open ogen gekeken naar wat ze stuk voor stuk kunnen.
De reddingen van Nick, de tackles van Max, de felheid van Karel, de afstandschoten van Jayden, de motor Lucca, de techniek van Joshua en Ylan, het overzicht van Tymo de snelheid van Isidro, de actie van Rens, de voorzetten van Jordan en de goals van Mick.
We hebben een prachtig seizoen achter de rug met ups en downs. We hebben enorm veel plezier gehad en een hoop geleerd van elkaar. Het is de onder 11 en dat vergeten we misschien soms, het is een enorm volwassen team met stuk voor stuk talentvolle jongens.
Respecteer en accepteer de keuzes die ze morgen maken in het veld. Dat is voor Laurens, Storm en mij ook lastig soms maar wat er morgen ook gebeurt wij zijn trots op die gasten.
Geniet van ons team, geniet van het plezier dat ze hebben met elkaar, geniet van hoe hard ze voor elkaar werken en door het vuur willen gaan, geniet van het goede voetbal wat we elke wedstrijd laten zien. Geniet van jouw zoon! Geniet van de topper......”

Prachtig! Weg was de druk bij de ouders en nu op naar een wedstrjd tegen de buren. Die wedstrijd stond overigens al een paar keer op het menu dit seizoen...
Wat heet een paar keer. Inclusief toernooien, beker- en oefenwedstrijden was de wedstrijd al liefst 6x gespeeld deze voetbaljaargang. De laatste 3x eindigde het in 0-0.....

Een wedstrijd op zich dus met een eigen dynamiek, historie en “ons kent ons”.
Jongens allemaal van 10 jaar en een paar van 11 jaar oud, klasgenoten, vrienden, noem maar op.

De druk was aan beide zijden voelbaar. Het voetbal, iedereen weet / ziet hoe er in zo’n wedstrijd gespeeld wordt. De spanning vergoedde alles.
Harde Ballen Schieten werd het. De ballen vlogen in hoog tempo, hard en hoog, heen en weer. Dode spelmomenten leverden aan beide kanten gevaarlijke momenten op.....
Gescoord werd er, evenals de drie voorgaande onderlinge wedstrijden, niet.
Gelukkig keken de toeschouwers naar een eerlijke, respectvolle, wedstrijd onder leiding van een prima fluitende scheidsrechter.

Teleurstelling bij Quick, niet onze jongens, maar de buurman werd kampioen.
Complimenten voor de jongens, ze toonden zich goede verliezers en sportieve felicitaties waren op zijn plaats...
Ook hier een felicitatie voor de buren, wie aan het einde van de competitie bovenaan staat is altijd de terechte kampioen!

Het seizoen zit erop. Maar niet voordat coach Laurens ook nog gefeliciteerd is. Vreugde en verdriet, het ligt dicht bij elkaar. Laurens promoveerde afgelopen zaterdag na een sterk seizoen met Die Haghe naar de 2e klasse!! Een prestatie van formaat!

De jongens gaan langzamerhand naar een (nog groter) echt voetbalveld in de D (JO-13). Eerst nog een halve finale in de Haaglanden-cup. Gelukkig kwam er na een (0-0) tegen RKAVV afgelopen woensdag nog “wns” achter de naam van Quick.

We gaan het seizoen nog gezellig met elkaar afsluiten....
Met jullie verheug ik me erop. Hup Quick......

Sportieve groet,
Benno

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon