Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

LYRA JO11-1 - Quick JO11-1 0-6 "Quick voetbalt zich naar een degelijke overwinning"

Gepubliceerd op 10 februari 2017 door Marcel de Kler

“Flexibele Foppe”

Beste Foppe,

Alles goed? Het is alweer even geleden sinds ons laatste contact....
Weet je het weer? Het was toen nog Quick E3, ze speelden uit tegen Houtwijk E1 voor de beker, 1-5 winst...
Ik help je met het opfrissen van je geheugen, jij was toen interim-coach bij Heerenveen. Thuis won je met Heerenveen 3-0 van Roda JC. Je emoties na afloop van de wedstrijd waren echt, het mooie combinatiespel van je club het raakte je diep....

Maar het leven gaat door, zowel in jouw Friesland als bij ons Haagse clubje. Jij hebt, ongetwijfeld samen met je vrouw Geke, besloten je iets terug te trekken uit de voetbal-wereld. Je bent weliswaar adviseur van het vrouwenvoetbal. Maar.... wat heet, je bent lijst-duwer (nr. 75 op de lijst) voor de PvdA geworden.. Daarnaast onderteken je een petitie voor meer fatsoen..

Maar bij ons, beste Foppe, staat het leven ook niet stil, de jongens zijn nu allemaal E1 geworden. Ze spelen nu 9 tegen 9 op een groot veld van 16 meter naar 16 meter-gebied.
We hebben in de beker net niet de hoogste hoofdklasse gehaald. Maar nu draaien de jongens wel bovenaan mee in Hoofdklasse 4.

Afgelopen zaterdag moesten de jongens vroeg uit de veren om uit tegen LYRA E1 te kunnen aantreden. “Vroeg op gat weze” zou jij waarschijnlijk zeggen....
Het inreisverbod van De Lier was in ieder geval tijdelijk opgeheven, dus die wedstrijd kon gewoon doorgaan.

Foppe, het was zonde dat je er niet was... Wat een leuke wedstrijd! LYRA met een paar echt goede, sterke, voetballers, een van de meest scorende teams in de poule.
Jij bent flexibel, maar Quick E1 is het ook! Onze jongens worden groot, het combinatiespel gaat steeds beter, steeds meer wordt de ruimte  gezocht en ook gevonden. We vullen posities flexibel in.
Het waren de ingrediënten voor een vermakelijke ochtend.
Quick counterde na een kwartier knap en Isidro rondde onberispelijk af. Druk zetten werkt en daardoor kwam Mick vrij en die scoorde 0-2. Vlak voor rust werd het zelfs nog 0-3. Mick omspeelde de keeper knap en drukte beheerst af.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld te zien, Rens scoorde 0-4, een ongelukkige terugspeelbal van de gastheren betekende 0-5. Lucca schoot vervolgens de 0-6 uit een voorzet knap binnen.

Foppe, je moet echt een keer komen kijken. Jij als meneer “De Haan” toeschouwer bij “de Haantjes”. Haantjes die mogelijk zelfs je kleinkinderen hadden kunnen zijn.
Aanstaande zaterdag spelen de jongens thuis tegen ESDO om 09.45 uur. Voordat je in de auto stapt check even de site, de vorst zou namelijk best roet in het eten kunnen gooien.

Foppe, ik sluit af. Mocht je overigens in de Tweede Kamer gekozen worden, dan ga je vast in Den Haag wonen. We gaan je dan vast aan de lijn mogen begroeten. Je krijgt een kop koffie uit onze teampot.....

Sportieve groet,
Benno

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon