Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

JO11-1 wint overtuigend van GDA

Gepubliceerd op 03 februari 2018 door Ruud Nobel

Het was een bewogen week geweest voor het team. Allereerst was Laurens jarig, en mochten de mannen een lekker zakje chips eten na afloop van de training. Op donderdag kregen we te horen, dat Lucas, Kristo en Senna zijn uitgenodigd om mee te trainen met de KNVB-selectie. Op vrijdag was Kristo jarig. Van harte gefeliciteerd allemaal.

Er moest natuurlijk ook gewoon weer gevoetbald worden vandaag. De wedstrijd tegen GDA was een veredelde oefenwedstrijd, want het was een inhaalwedstrijd van de najaarscompetitie. Een stiekeme blik op de ranglijst leerde, dat we hiermee de derde plaats konden halen, en dat was toch zeker iets om voor te spelen. Het had verder geen betekenis, want de poule-indeling voor de voorjaarscompetitie is al in beton gegoten.

Op papier was GDA de mindere van Quick, maar de wedstrijd wordt nog altijd niet op papier, maar op kunstgras gespeeld. Er heerst momenteel een griepepidemie, maar onze helden waren gelukkig allemaal fit. Stijn raakte tijdens de wedstrijd helaas geblesseerd aan zijn knie.

Vorige week tegen HBS hadden we al gezien, dat er enorme progressie is geboekt. Gelukkig was dat geen uitschieter, want het fraaie samenspel zagen we ook vandaag weer terug.

Het duurde niet lang of de thuisploeg stond op voorsprong. Kristo nam de onzekere keeper onder vuur. Het schot werd nog wel tegengehouden. De rebound was voor Luca (1-0). De wedstrijd was net 1 minuut oud.

De tweede kans was weer voor Luca, maar ditmaal was de keeper wel de baas. Marius besloot het doel van ver onder vuur te nemen, maar de bal ging net over het doel.

Quick speelde de bal goed rond, en was de bovenliggende partij. De verdediging, bestaande uit Lucas, Tijmen, Senna en later Jelmer, liet ook geen steken vallen, zodat GDA ook nauwelijks gevaarlijk kon worden. Als het dan toch een keer lukte om in de buurt van de keeper te komen, stond Ashwan op zijn post.

Senna kwam op de rechterflank regelmatig goed mee op, en zijn schot werd door een verdediger bijna in eigen doel gewerkt. De paal voorkwam een grotere achterstand voor de bezoekers.

Het werd bijna toch gelijk. Er ontstond een scrimmage voor het doel van Quick, maar we konden opgelucht ademhalen, want de doellijn werd niet gepasseerd. Even later weer een doorbraak van GDA, maar met een flitsende voetbeweging wist Ashwan de gelijkmaker te voorkomen.

Luca wist het overwicht van Quick in een grotere voorsprong om te zetten. De uitvoering was prachtig, want hij zag de keeper te ver voor zijn doel staan, en zijn schot was precies op maat (2-0).

Na de rust was de eerste kans voor GDA, maar Ashwan hield zijn doel schoon. Hierna volgde een mooie aanval van Quick en Youssef speelde Ties aan, maar de lat stond in de weg.

Ties liet het hier niet bij zitten, en met een prachtige individuele actie stuurde hij de hele verdediging van GDA het bos in, en scoorde beheerst het derde doelpunt (3-0).

In deze fase was Ties bij veel aanvallen betrokken, maar hij kan het natuurlijk niet alleen. Senna gaf voor en Ties kopte naast.

GDA wist natuurlijk al dat de strijd verloren was, en werd slordiger. Na verkeerd uitverdedigen was Ties er als de kippen bij, en zorgde voor 4-0.

Een hattrick zat er niet in, want na een voorzet van Youssef schoot Ties over. Eindelijk weer eens een kans voor GDA. Ashwan hield tegen, en zag tot zijn opluchting de rebound via de buitenkant van de paal naast gaan.

Senna stuitte op de keeper, maar daarna was het wel raak. Een corner werd afgeslagen, en vanuit de tweede lijn haalde Lucas verwoestend uit (5-0).

Er volgden nog een paar kansen. Senna schoot via de keeper, en Kristo via de lat over. Het laatste wapenfeit was een vrije schop. De specialisten Stijn en Marius stonden wissel, en Laurens liet het aan de mannen zelf over, wie de vrije schop mocht nemen. Dat leverde nog even wat discussie op, waar Senna als winnaar uit naar voren kwam. De bal werd met veel gevoel ingeschoten, maar raakte de paal.

Een overtuigende overwinning, die ongetwijfeld veel vertrouwen zal geven voor de wedstrijd van volgende week. De reis gaat dan naar Rotterdam, waar SC Feyenoord de tegenstander zal zijn.

Ruud Nobel

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon