JO11-1 verspeelt voorsprong in tweede helft

Gepubliceerd op 03 september 2017 door Marcel de Kler

Na een aantal pittige trainingen en een nuttige oefencampagne, mocht er vandaag echt om de punten worden gespeeld. Wilhelmus kwam op bezoek voor de eerste bekerwedstrijd van het seizoen.
Het was prachtig weer, maar door de overvloedige regenval was de kurk op het veld omhoog gekomen, waardoor het veld zwaar was.

Laurens had deze week een hele training gewijd aan het bespreken van de manier van spelen. Iedereen had huiswerk meegekregen, dus wat kon er nog misgaan. Doel was veel druk te geven, vooruit te verdedigen, kortom een tactiek waar Ajax vorig jaar hoge ogen mee had gegooid in de Europa League. Overigens wel een speelwijze waar conditioneel heel wat gevergd wordt van onze kleine helden.

We begonnen goed en zetten Wilhelmus vast op eigen helft. Dat leidde tot kansen voor Luka (over), en Christo, die door het midden goed was opgekomen, maar de keeper op zijn pad vond.
Wilhelmus was een ploeg om rekening mee te houden, en af en toe kwamen zij er gevaarlijk uit. De eerste schoten gingen gelukkig voor ons naast en over.

Vanuit een vrije schop wist Marius de bal over best grote keeper van Wilhelmus te schieten, en Quick kwam daarmee verdiend op 1-0. Het werd nog mooier, want met een prachtige pass stuurde Lucas Youssef weg. Hij had kunnen schieten, maar was niet zelfzuchtig, en hij legde de bal terug op de meegelopen Luka, die er nog beter voor stond (2-0).

Wilhelmus liet zich niet uit het veld slaan, en bleef gewoon goed spelen. Het vizier stond nog niet op scherp, en we konden opgelucht ademhalen, want er zaten een paar echt grote kansen bij. Quick kon vlak voor rust de voorsprong zelfs nog uitbouwen bij een corner van Marius. De kopbal van Lucas ging over het doel.
Quick begon de tweede helft weer goed, en er ontstonden opnieuw kansen voor Luka (paal), Marius (vrije schop via keeper en lat over), en opnieuw Marius uit een voorzet van Youssef, waarbij de keeper redding bracht.

Wilhelmus werd in leven gehouden, en dat gaf hen hoop. Uit een corner wist Quick de bal niet uit te verdedigen, en na een scrimmage wist een Wilhelmus-speler de bal met zijn grote teen in het doel te werken (2-1).
Marius probeerde de marge weer op twee te zetten, maar via een verdediger ging de bal over het doel.
Slordig balverlies leidde tot de gelijkmaker (2-2). De vermoeidheid begon bij Quick toe te nemen, en het druk naar voren zetten, betekende dat er ruimte ontstond voor Wilhelmus om te counteren. In de eerste helft werden deze gaten nog dichtgelopen, maar dat werd in de loop van de tweede helft steeds moeilijker.

Wilhelmus rook bloed, en in tegenstelling tot de eerste helft wisten ze het doel nu wel gemakkelijk te vinden. De 2-3 was dan ook onafwendbaar. Ties zag aan de andere kant na een mooie individuele actie de bal langs de verkeerde kant van de paal gaan. Na deze kans sloegen de gasten opnieuw onverbiddelijk toe (2-4). Ashwan wist nog erger te voorkomen.

Er volgde nog een slotoffensief van Quick, maar de vrije schop van Youssef stuitte op de keeper. De keeper moest nog eenmaal optreden bij een kopbal van Ties op aangeven van Stijn, maar daarna floot de scheidsrechter voor het einde. Voor de tweede maal dit seizoen was een voorsprong verloren gegaan. Hopelijk gaan we daar geen gewoonte van maken.

Quick heeft een goede wedstrijd gespeeld, en het spel gaat er steeds beter uitzien. Toch moet er nog wat minder met de bal worden gelopen, en het killersinstinct kan nog wat beter. We hebben in elk geval genoeg lichtpuntjes gezien om de rest van het seizoen op voort te borduren. Deze week weer hard trainen, en dan wacht volgende week SJC uit Noordwijk, waar we al voor dag en dauw mogen gaan spelen. Zij bleven met 4-2 aan de goede kant van de score in de uitwedstrijd tegen Katwijk.

Ruud Nobel