JO11-1 verrast VELO in eigen huis

Gepubliceerd op 02 december 2017 door Ruud Nobel

Vanmorgen was het nog donker toen we op moesten staan vanwege een uitwedstrijd tegen VELO. Na twee nipte nederlagen zou een goed resultaat zeer welkom zijn. VELO was niet de makkelijkste ploeg om het tij te keren, want met 18 punten uit 7 wedstrijden stonden zij stevig op de tweede plaats.

Het was behoorlijk koud, dus er moest eerst een laagje ijs van de ramen van de auto worden verwijderd. Bovendien was het behoorlijk mistig.

Gelukkig had iedereen heelhuids het voetbalterrein gevonden. VELO is één van de grootste verenigingen uit de regio, zodat het een flinke wandeling was van de kantine naar het veld. Na een kopje koffie werd met behulp van de bewegwijzering langs de velden op de tast veld 4 gevonden, waar de jonge helden al druk bezig waren met de opwarming.

Om 9:00 uur werd de aftrap genomen. Het was moeilijk onze mannen te onderscheiden, alleen Luca viel op met zijn fluorescerende schoenen, die hij deze week had aangeschaft.

Vorige week stonden we al na één minuut met 1-0 achter. Blijkbaar had Quick hiervan geleerd, want ditmaal begonnen ze scherp aan de wedstrijd, en met prima samenspel, waarbij niet zelden Kristo aan de basis stond, werd de tegenstander onder druk gezet.

Senna was de eerste die de keeper onder vuur nam, maar de afstand was groot, en de keeper wist hier wel raad mee. Het was natuurlijk niet verkeerd om de doelman eens te testen.

Quick had niet veel kansen nodig om op voorsprong te komen. Tijmen gaf voor, en Ties maakte het koelbloedig af (0-1).

De thuisploeg was een beetje van slag van deze achterstand, en onze helden profiteerden dankbaar. Direct na de aftrap werd er druk gezet, de bal werd veroverd, en Marius schoot de bal in het doel. De keeper viel weinig te verwijten, want de bal werd door één van zijn verdedigers van richting veranderd (0-2). Dat was een comfortabele voorsprong tegen een sterke tegenstander, en volkomen verdiend. Ondanks de kou kregen we het warm van het vertoonde spel.

Het is bijna Sinterklaas, maar Quick was niet naar Wateringen afgereisd om cadeaus uit te delen. Toch gebeurde dat, want na iets te risicovol uitverdedigen stonden er ineens twee spelers van VELO in scoringspositie. Gretig pakten ze dit presentje uit, en ineens was de voorsprong niet meer zo geruststellend.

VELO rook bloed en ging meer druk zetten. In die fase lieten zij zien op basis waarvan zij op de tweede plaats staan. Quick moest achteruit en VELO kreeg kansen. Met kunst- en vliegwerk werd verdedigd, en Ashwan speelde gelukkig ijzersterk, zodat de rust werd gehaald met een kleine voorsprong.

De ploegen bleven op het veld, en de pauze werd kort gehouden om te voorkomen dat de spelers te veel zouden afkoelen.

VELO ging door waar zij voor rust al mee waren begonnen: de jacht op de gelijkmaker. Een aantal angstige momenten voor het doel van Ashwan volgden, vooral uit dode spelmomenten. Het was niet vreemd, dat VELO de gelijkmaker scoorde (2-2).

‘Erop en erover’, zal de thuisploeg hebben gedacht, net zoals de deelnemers aan de bekende wielerronde van Wateringen.

Het was knap dat de blauw-witte brigade niet in paniek raakte, maar de draad weer oppakte. Luca was de eerste na lange tijd die weer een kans kreeg. Opnieuw werd de bal van richting veranderd, maar ditmaal ging de bal net over.

Jelmer was intussen verhuisd van de linkerflank naar de rechtsachter-positie, een voor hem vreemde plek, maar hij speelde alsof hij nooit anders doet. Na een mooie loopactie gaf hij een subtiel passje naar Youssef, die vanuit een bijna onmogelijke hoek de keeper verraste (2-3).

Zijn tegenstander had ook wel door dat Jelmer lekker in de wedstrijd zat, want hij probeerde hem steeds te duwen om hem van de bal te krijgen. De scheidsrechter zag hier niet al te vaak een overtreding in, maar gelukkig kregen we af en toe wel een vrije schop. Stijn nam plaats achter de bal, en hij schoot de bal verwoestend hard diagonaal in de bovenhoek (2-4).

Wat kon er nu nog gebeuren? Toch was het zaak om scherp te blijven. Ties zocht zelfs als een echte professional de hoek van het veld op om tijd te winnen. Het was niet nodig, want Tijmen maakte aan alle onzekerheid een eind. Er ging een vrije schop van Lucas aan vooraf. Deze bal leek een makkelijke prooi voor de keeper, maar hij liet de bal los, en Tijmen kon intikken (2-5).

De scheidsrechter floot voor het einde, en Quick had een prima wedstrijd bekroond met een overwinning en drie punten, zodat de 3e plaats mogelijk blijft.

Volgende week is de thuiswedstrijd tegen GDA. Als onze helden spelen zoals vandaag, moet een overwinning mogelijk zijn.

Ruud Nobel

Overige uitslagen: