JO11-1 verliest nipt in topper tegen Den Hoorn

Gepubliceerd op 18 november 2017 door Ruud Nobel

Na 5 speelronden had Quick 13 punten bij elkaar gesprokkeld. Dat was niet altijd even overtuigend gegaan, maar punten zijn immers punten, hoe deze ook tot stand zijn gekomen.

Aangezien Den Hoorn na 5 wedstrijden nog op een 100% score stond, konden we spreken van een echte topper vandaag.

Iedereen was weer van de partij, dus begonnen Jelmer en Youssef als wisselspelers. Verder had Laurens geen verrassingen uit de hoge hoed getoverd. ‘Never change a winning team’, zal hij hebben gedacht.

Vanaf het begin was duidelijk, dat Den Hoorn niet zo maar over onze helden ging heenlopen, want Quick gaf prima tegenstand, en was zelfs de beter voetballende ploeg. Den Hoorn speelde slim, en wist met lange ballen de spitsen gemakkelijk te bereiken. Bovendien waren ze levensgevaarlijk bij de dode spelmomenten.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg met een verwoestend schot vanaf de tweede lijn. Ashwan kreeg gelukkig hulp van de paal.

Bij een volgende kans was het wel raak en was het gevolg van een corner (1-0).

Den Hoorn was blij en opgelucht dat ze de score hadden geopend, maar lang konden ze niet genieten, want direct vanuit de aftrap werd de gelijkmaker gescoord. Het was goaltjesdief Luca, die met een kopbal ervoor zorgde, dat Quick meer dan verdiend langszij kwam.

We waren zelfs bijna op voorsprong gekomen, maar uit een corner van Stijn kopte Marius over.

Vlak voor en kort na rust vestigde Ashwan de aandacht op zich met een aantal prima reddingen, waardoor Quick in een goed resultaat mocht blijven geloven.

Youssef ging er op  snelheid vandoor, en zijn schot was goed, maar werd door de keeper in het zijnet getikt. Even later had hij goed oog voor Luca, maar zijn kopbal ging op de lat.

Het sierde de bezoekers, dat zij op zoek bleven gaan naar de overwinning, maar daardoor ontstond er veel ruimte achterin. Lucas kwam regelmatig tegen een overmacht aan aanvallers te staan. Dat ging een tijd goed, dankzij goed keeperswerk van Ashwan en omdat het vizier van de aanvallers van de thuisploeg niet altijd op scherp stond. Het moest eigenlijk wel een keer fout gaan.

Helaas gebeurde dat ook, en met nog 4 minuten op de klok kon het onheil niet langer worden afgewend, en maakte Den Hoorn 2-1.

Ditmaal lukte het Quick niet om snel weer terug te komen, en de grootste kans was nog voor Den Hoorn, dat de buitenkant van de paal raakte.

Er werd nauwelijks tijd bijgetrokken, en daardoor verloor Quick voor het eerst deze competitie, al was het zeker met opgeheven hoofd. Een gelijkspel was gezien het vertoonde spel verdiend geweest, al waren de beste kansen voor Den Hoorn.

Deze week weer hard trainen, want volgende week komt ’s-Gravenzande op bezoek, en dat zal wederom geen gemakkelijke wedstrijd worden.

Ruud Nobel

Overige uitslagen: