JO11-1 stelt orde op zaken in de tweede helft

Gepubliceerd op 07 oktober 2017 door Ruud Nobel

Het begin van de competitie lijkt een beetje op een gatenkaas, maar gelukkig mocht er vandaag gevoetbald worden.
Op het programma stond een uitwedstrijd bij Schipluiden, het pittoreske dorpje dat valt onder de gemeente Midden-Delfland.

Het was druilerig weer en het waaide hard, maar er werd wel een prestatie verwacht van onze helden. Er is hard getraind de afgelopen weken, en na het spectaculaire gelijkspel tegen HBS, waar een 0-2 achterstand werd goedgemaakt, leek deze tegenstander een te nemen horde. De eerste competitiewedstrijd was met 9-0 verloren van VELO, en in de beker waren ook geen aansprekende resultaten behaald.

“Scorebordjournalistiek”, hoor ik de lezer al denken, en op papier de betere ploeg zijn, levert geen punten op.
De scheidsrechter had zijn hardloopkleding aangetrokken. Waarschijnlijk had hij al een training achter de rug, of beschouwde hij het heen en weer lopen op het veld als een goede intervaltraining. Hij floot overigens een uitstekende wedstrijd.

Senna was helaas ziek. Hopelijk herstelt hij snel. We moesten het dus met één reserve minder doen vandaag. Jelmer begon op de bank.

Het was snel duidelijk dat Quick de betere ploeg was, en we waren nog geen twee minuten onderweg, of Youssef had het eerste doelpunt gemaakt, al kreeg hij wat hulp van de keeper, die de bal niet onder controle kreeg. Er viel hem weinig te verwijten, want de bal dwarrelde nogal door de wind. We waren er niet minder blij om, want het leverde een voorsprong op (0-1).

Het bracht helaas niet de benodigde rust, en ondanks een veldoverwicht, werd er in het enthousiasme om een tweede treffer te maken niet geweldig goed gespeeld. Er werd te veel gelopen met de bal, en acties werden soms veel te ver doorgevoerd.

Quick zette veel druk op de verdedigers van Schipluiden. Dat was goed, maar het leverde de thuisploeg soms wel veel ruimte op als ze de bal wel over de verdediging van Quick heen wisten te spelen. Bij één van de spaarzame aanvallen kon ons verdedigingsblok de bal niet wegkrijgen, en met een fraai afstandsschot werd de gelijkmaker gescoord (1-1).
De eerste kans daarna was weer voor Schipluiden, maar via een verdediger ging de bal over.

Quick was daarna gevaarlijk met een schot van Tijmen op voorgeven van Youssef, maar ditmaal bracht de keeper redding.

Ashwan had vandaag niet al te veel te doen, maar moest alert zijn bij een uitbraak van Schipluiden.
Tijmen nam plaats in de dug-out, en werd vervangen door Jelmer.

Quick nam de regie weer over, en Ties bediende Marius, maar hij wist de keeper niet te passeren. Even later een fraaie kopbal van Luka op een pass van Youssef, en Jelmer raakte de paal met een schot uit de tweede lijn. Youssef was de laatste die het voor rust mocht proberen, maar hij stuitte op de doelman.

Het was hoog tijd voor Laurens om een vlammend betoog te houden in de kleedkamer, want het zou toch zonde zijn om punten te verliezen in deze wedstrijd.
Blijkbaar had het geholpen, want Quick kwam beter uit de kleedkamer dan ze erin waren gegaan. Er werd veel beter overgespeeld, en het is een bekende voetbalwet, dat als je de bal het werk laat doen, het spel een stuk gemakkelijker wordt.

Tijmen nam na rust de plaats in van Stijn. Ties speelde de tweede helft een stuk efficiënter, en dat betaalde zich meteen uit, want nadat het middenveld de bal had veroverd, zette Luka een goed blok, en kon Ties doorlopen. Ditmaal geen extra kapbeweging, maar gewoon een degelijk doelpunt (1-2).

Dat gaf het nodige vertrouwen, en een prachtige steekpass van Kristo zette Ties opnieuw voor het doel, en ook nu rondde hij koeltjes af (1-3).

De beer was los, en een schot van Kristo werd door Marius met zijn grote teen tot doelpunt gepromoveerd (1-4). Hiermee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Nu was het zaak te proberen het doelsaldo nog wat op te krikken. Een vrije schop van Youssef werd door de keeper overgetikt.

Het vijfde doelpunt viel toch via een aanval die Laurens met trots zal vervullen. De bal ging over veel schijven rond zonder dat een tegenstander eraan kon komen. Uiteindelijk was het Marius die zijn tweede doelpunt maakte.

Kansen waren er nog genoeg voor Marius, Stijn en Youssef, maar scoren deden onze helden niet meer.

De thuisploeg wist op de valreep nog wel een eretreffer te maken, maar de scheidsrechter zat blijkbaar al met zijn gedachten bij het kopje soep na afloop, want volgens voetbal.nl hebben we met 1-5 gewonnen. Wie weet kan dit doelpunt nog een rol spelen aan het einde van het seizoen.

Morgen mogen de heren weer aan de bak, als we ons voor de tweede maal dit seizoen in het Zuiderpark bij ADO mogen melden.

Ruud Nobel

Overige uitslagen: