JO11-1 pakt eerste prijs op zaalvoetbaltoernooi van RKDEO

Gepubliceerd op 02 januari 2018 door Ruud Nobel

De feestdagen zitten er weer op, en de oliebollen zijn weer verteerd, dus tijd om weer aan voetballen te gaan denken. Het duurt nog wel even voor de competitie weer van start gaat. Dat is jammer, want we zijn in een poule ingedeeld om je vingers bij af te likken.

Gelukkig wordt de winterstop opgevuld met een aantal activiteiten. Vandaag was dat een zaalvoetbaltoernooi bij RKDEO. Waar de competitiewedstrijden meestal bij het krieken van den dag plaatsvindt, was dit toernooi in de tweede helft van de middag gepland.

Vanmorgen nog even op de fiets gesprongen om zaalvoetbalschoenen voor Jelmer te kopen, want zo vaak spelen we niet binnen. Dat is best jammer, want het is anders dan op het veld, maar ook wel heel erg leuk.

Vanwege de kerstvakantie waren Marius, Ties, Luca en Senna afwezig, maar gelukkig hadden we nog net genoeg spelers om een reserve te hebben. Dat was maar goed ook, want Lucas had last van zijn knie. Gelukkig wist hij de pijn te verbijten, zodat hij een belangrijke bijdrage kon leveren. Het team bestond uit de volgende spelers: Ashwan, Youssef, Kristo, Lucas, Stijn, Tijmen en Jelmer.

Er deden vier teams mee, te weten RKDEO, VELO, Concordia en natuurlijk Quick. De wedstrijden duurden 14 minuten, al had de klok af en toe wat kuren, en ging de zoemer soms midden in de wedstrijd af.

We mochten direct in de eerste wedstrijd aantreden tegen Concordia. Het was natuurlijk even wennen voor onze helden op het kleine veld, waarbij lichamelijk contact verboden was. Dat gold natuurlijk ook voor onze tegenstander. Quick domineerde de wedstrijd vanaf het begin, maar het was Concordia dat het eerste doelpunt maakte (0-1). De wedstrijd werd van commentaar voorzien door een jonge jongen, die brutaalweg de microfoon had gegrepen, en probeerde de nieuwe Evert ten Napel te worden, waar hij volgens velen niet in slaagde, zodat een carrière als sportverslaggever al vroeg in de kiem gesmoord werd.

Terug naar de wedstrijd. Quick moest op jacht naar de gelijkmaker en slaagde daar glansrijk in. Na een fraaie aanval gaf Jelmer voor op Kristo, die de 1-1 op het scorebord bracht.

Quick was de betere ploeg, en Stijn zette Quick verdiend op voorsprong. Een slotoffensief van Concordia volgde, maar zij slaagde er niet meer in gelijk te maken. De eerste overwinning was binnen (2-1).

Nu was het even wachten en kijken hoe onze andere concurrenten het ervan af brachten. VELO won van de thuisploeg met 1-0. RKDEO moest direct daarna tegen Concordia, en met hetzelfde resultaat.

In de vierde wedstrijd van het toernooi mochten wij onze tweede wedstrijd spelen. Medekoploper VELO was de tegenstander. Een goede bekende, want hadden wij hen niet in eigen huis verslagen? Het lijkt alweer eeuwen geleden.
VELO had een stuk meer wissels dan Quick, dus het was maar goed dat we ze niet op het einde van het toernooi troffen. Ze lieten ook nu weer zien, dat ze een aantal zeer goede spelers hebben lopen, en met wat kunst- en vliegwerk maar bovenal prima keeperswerk hield Ashwan zijn doel schoon.

Aan de andere kant een schot van afstand van Kristo, dat via de keeper over het doel ging. Quick ging er uiteindelijk toch met de overwinning vandoor, al kwam het doelpunt wat gelukkig tot stand. Jelmer jaagde goed door toen de bal op de keeper werd teruggespeeld. De keeper raakte een beetje in paniek en in plaats van de bal naar de zijkant te schieten schoot hij de bal vol tegen de instormende Jelmer aan, waarna de bal zomaar langs de verbouwereerde keeper in het doel rolde.

Na twee wedstrijden hadden we zes punten, met de wedstrijd tegen het nog puntloze RKDEO voor de boeg. Een gelijkspel was voldoende voor de eerste plek.

We mochten direct door, maar ondanks kansjes voor Tijmen, Jelmer en Stijn wisten we niet te scoren. RKDEO kon niet echt een vuist maken, dus eindigde deze wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel.

De buit was binnen, en het was wachten op de prijsuitreiking. Eerst waren we nog getuige van een spectaculair voetbalgevecht tussen Concordia en VELO. Concordia kwam 2-0 voor, maar VELO wist in de laatste drie minuten deze achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning.

Er waren geen echte prijzen, maar iedereen kreeg een vaantje voor de deelname. Het was een heel leuke middag geweest. Op naar het oliebollentoernooi.

Ruud Nobel